Προς αποκλιμάκωση οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών! Αποφασίζουν αύριο

  • Iatropedia
Προς λήξη των κινητοποιήσεών τους φαίνεται ότι βαδίζουν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τις δεσμεύσεις του για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Κανονικά ωστόσο θα γίνει σήμερα η 24ωρη απεργία και τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά καθώς αποφασίζει οριστικά αύριο Τετάρτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Τι δηλώνει στο iatropedia ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Προς λήξη των κινητοποιήσεών τους φαίνεται ότι βαδίζουν οι φαρμακοποιοί καθώς σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας φαίνεται ότι δόθηκαν οι απαραίτητες δεσμεύσεις στα αιτήματα του κλάδου.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποπληρωθεί στους φαρμακοποιούς ο μήνας Σεπτέμβριος ενώ θα επιλυθεί και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το θέμα των οφειλών του 2011.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν θεσμικά ζητήματα που έχουν θέσει οι φαρμακοποιοί τα οποία θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση αμέσως μετά τις γιορτές.

Πάντως οι φαρμακοποιοί αναμένεται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις την Τετάρτη οπότε και συνεδριάζει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όλα δείχνουν όμως ότι και οι φαρμακοποιοί θα ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους μετά την πρωτοβουλία Λυκουρέντζου. Ωστόσο τίποτε δεν αποκλείεται καθώς υπάρχουν και Σύλλογοι που τηρούν συνήθως σκληρή στάση και επιμένουν να δούνε πρώτα το ρευστό.

Βέβαια το ζήτημα για τον κλάδο είναι να υπάρξει σταθερή πολιτική στο θέμα της στήριξης του ΕΟΠΥΥ. Όπως δηλώνει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Το ζήτημα είναι να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να μην προκύπτουν συχνά τα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται κάθε τόσο να ζητούν με διάφορους τρόπους τα χρήματά τους».

Δήμητρα Ευθυμιάδου