Προς αναστολή οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

  • Iatropedia
Την αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας τουλάχιστον σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ. Και αυτό διότι στη συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα αποπληρωθεί μέρος των χρεών τις επόμενες ημέρες.

Φως στο βάθος του τούνελ των σχέσεων κυβέρνησης – φαρμακοποιών, φαίνεται ότι ανάβει μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη και εκπροσώπων του πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, θα ταχτοποιηθεί ένα μέρος των οφειλών ύψους 250 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο των χρεών θα διευθετηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς εξαρτάται από τη δανειακή μας σύμβαση με την τρόικα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με επιστολή του στους φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας προτείνει να γίνει αναστολή των κινητοποιήσεων τουλάχιστον για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και να δίνονται κανονικά τα φάρμακα με πίστωση από αύριο Τετάρτη στους ασθενείς.

Για τα υπόλοιπα Ταμεία ο κ.Αμπατζόγλου προτείνει ο κάθε σύλλογος να λάβει τις δικές του αποφάσεις.

Πάντως αύριο Τετάρτη οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αξιολογηθούν στη γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην όλη διαδικασία είναι πιθανό να υπάρξει διαφοροποίηση των φαρμακευτικών συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά οι οποίοι τηρούν πιο σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση.