Προνοιακά επιδόματα… καλό καλοκαίρι! Άγνωστο πότε θα καταβληθούν

  • Iatropedia
Με αρκετή καθυστέρηση θα δοθούν όπως όλα δείχνουν τα προνοιακά επιδόματα σε όσους τα δικαιούνται, καθώς οι υπηρεσίες των δήμων που πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα δεν προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν στους τεράστιους καταλόγους των ονομάτων. Αποτέλεσμα…κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ακριβώς θα καταβληθούν και σίγουρα όχι στις 15 Ιουνίου που είχε δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες υπηρεσίες των Δήμων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο τεράστιο φόρτο εργασίας δεδομένου ότι ο χρόνος είναι εξαιρετικά λίγος.

Άλλωστε πρέπει να αποσαφηνίσουν και να διασταυρώσουν εάν τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με τα υπάρχοντα στοιχεία των Δήμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους καταλόγους που τους έχουν παραδοθεί πρόβλημα υπάρχει περίπου στο 20% των ονομάτων τα οποία θα πρέπει να ξαναελεγχθούν.

Να σημειωθεί ότι πλέον στους καταλόγους των αναπήρων είναι εγγεγραμμένοι 203.000 δικαιούχοι μετά την αφαίρεση των 40.000 που δεν πήγαν να απογραφούν.

Πάντως το πρόβλημα με την καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων είχε επισημάνει και η Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία η οποία υπογραμμίζει ότι αν δεν καταβληθούν τα επιδόματα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.