Προμηθευτές προς υπουργό Τουρισμού: Χωρίς ορθοπεδικά υλικά τα νοσοκομεία το καλοκαίρι!

  • Iatropedia
Στο πρόβλημα της έλλειψης υλικών στα δημόσια νοσοκομεία την ώρα μάλιστα που σε λίγο καιρό ξεκινά η τουριστική περίοδος αναφέρονται σε επιστολή τους προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού.

Χαμηλής ποιότητας ορθοπεδικό υλικό στην καλύτερη περίπτωση διαθέτουν τα νοσοκομεία σε πολλά νησιά και τουριστικούς προορισμούς στην καλύτερη περίπτωση, σημειώνουν στην επιστολή τους προς την υπουργό τουρισμού τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού.

Οι προμηθευτές υποστηρίζουν ότι η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθείται έχει δυσκολέψει αφόρητα τον κλάδο με συνέπεια πολλά νοσοκομεία να μη διαθέτουν υλικά, γεγονός που θα αποτελέσει μελανό σημείο για τους χιλιάδες παραθεριστές που θα έρθουν στη χώρα μας και μπορεί να χρειαστούν ιατρική περίθαλψη.

Όπως σημειώνουν: «η μεγάλη διασπορά των τουριστικών προορισμών και το εκτεταμένο νησιωτικό ανάγλυφο, συνθέτουν ένα δύσκολο τοπίο που από μόνο του απαιτεί επιπλέον κόστος εξυπηρέτησης από τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, οι οποίες καλούνται να υποστηρίζουν εκτάκτως, μέρα και νύχτα, καθημερινές και αργίες, τις ανάγκες των Νοσοκομείων και Κ.Υ. των περιοχών αυτών, τόσο με τις πλήρεις σειρές των τραυματολογικών υλικών τους όσο και με τις ειδικές σειρές εργαλείων που απαραίτητα συνοδεύουν τα αντίστοιχα υλικά για την τοποθέτησή τους».

Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν σε επαρκή ποσότητα ορθοπεδικό υλικό σε ποιότητα που να είναι ανάλογη με εκείνη των άλλων προηγμένων χωρών, απ’ όπου άλλωστε προέρχονται και οι επισκέπτες-παραθεριστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και η κρίση θέλει τα εμβόλια της! Πως θα χτυπήσετε τη μηνιγγίτιδα

Γέμισε η αγορά με Τουρκικά μη εγκεκριμένα φάρμακα για εξωσωματικές

Σαφάρι ελέγχων για παράνομα φάρμακα! Έρχονται αυστηρές ποινές με νομοσχέδιο

Γιατί οι άνδρες γυρνάνε πλευρό και κοιμούνται μετά το σεξ;

Πως θα αναγνωρίσουμε τα σημάδια του γήρατος και της άνοιας