Η προκηρύξη κάλυψης 760 νέων θέσεων στο ΕΣΥ δεν ηρεμεί την ΠΟΕΔΗΝ…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός το ανήγγειλε την περασμένη Πέμπτη μιλώντας σε δημοσιογράφους: 760 νέες θέσεις προκηρύχθηκαν για γιατρούς στο ΕΣΥ. Αλλά με την υποστελέχωση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και τα αληθινά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δεν πρέπει να μας κάνουν εντύπωση οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ΔΕΘ.

Το «πάρτυ» θα είναι 2ήμερο και καθόλου ευχάριστο για την κυβέρνηση… Όπως έχουν αναγγείλει οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία «η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στο Άγαλμα Βενιζέλου 6 μ.μ. Πέραν της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, οργανώνουμε πορεία σωτηρίας την Παρασκευή 9.9.2016, επτά χιλιομέτρων που την ονομάζουμε το Καραβάνι της Υγείας. Θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00 πμ θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης».

Την προσεχή Τετάρτη εξάλλου, στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» για την εργολαβική εργασία, την υποστελέχωση και τον ελλιπή προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν ειδικά για την εργολαβική εργασία «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη (περίπου 450) δουλεύουν ασταμάτητα και παρέχουν κανονικά υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά μένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ και 3 μήνες. Πριν δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Τονίσαμε και στη Διοίκηση και στο Υπουργείο τον κίνδυνο ότι αυτό θα συνεχιστεί.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!».