«Προγραμματικές» δηλώσεις Α. Ξανθού και Π. Πολάκη για την πολιτική τους στην Αριστοτέλους

  • Iatropedia
Το στίγμα τους έδωσαν χθες στις ομιλίες τους κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Υγείας οι δύο Κρητικοί γιατροί που ανέλαβαν τα "ηνία" του δύσκολου όσο και ταλαιπωρημένου χώρου της Υγείας. Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης γνωρίζουν καλά τον χώρο και όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο δεύτερος, "δεν χρειάζεται να διαβάσω"...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Πρώτο μας μέλημα η σταθερότητα. Σήμερα οι δομές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Χρειάζεται κανονικότητα στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των υπόλοιπων οργανισμών που δεν υπήρχε, και είχε επίπτωση στην ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας προς τους πολίτες», δήλωσε ο ήρεμος και σοβαρός Ανδρεάς Ξανθός αναλαμβάνοντας την θέση του υπουργού Υγείας.

Και συνέχισε αναπτύσσοντας τις προτεραιότητές του: «Κρίσιμο στοίχημα είναι επίσης είναι η ηθικοποποίηση του συστήματος υγείας. Πρέπει να αντιμετωπίσομε τις εστίες διαφθοράς, σπατάλης και εκμετάλλευσης του ανθρώπου..»

Ο κ. Ξανθός έκλεισε αναφέροντας ότι τρίτο επίπεδο παρεμβάσεων είναι να γίνουν μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η πατρίδα και ως εκ τούτου να προχωρήσει Πρωτοβάθμια Φροντίδα, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, και άλλα θέματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Από την πλευρά του, ο πληθωρικός κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι «ο λαός εξασφάλισε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και μας έδωσε το ελεύθερο υπό το το καθεστώς που διαμορφώνει αυτή η δύσκολη συμφωνία να κάνουμε 6 πράγματα…

1 -Να μειώσουμε το χρέος.

2 -Να αλλάξουμε το κρατος να τσακίσουμε την γραφειοκρατία και τον πελατειακό μηχανισμό.

3 -Να χτυπήσουμε την διαφθορά (διασυμβάσεις , ΜΜΕ, καπνά κλπ).

4 -Να βάλουμε μπροστά παραγωγική ανασυγκρότηση επειδή χάνουμε μια γενικά μορφωμένων νέων.

5 -Να καταστήσουμε το κοινωνικό κράτος, δηλαδή εκπαίδευση και υγεία.

6 -Να αξιοποιήσουμε την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ χωρίς τη στήριξη κομμάτων των παλιών καταστάσεων».

Μένει να τους δούμε να βρίσκουν τους τρόπους, την μεθολογία και την επιμονή να παρακάμψουν τα αντικειμενικά προβλήματα και να προχωρήσουν όσα προανήγγειλαν.