Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας

  • Iatropedia
Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης και μας καλεί να μοιραστούμε τις ιστορίες των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων όλα αυτά τα χρόνια, με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου.

΄Ηταν 25 χρόνια γεμάτα εμπειρίες, προκλήσεις, αγωνίες, νίκες αλλά και απώλειες από τον πόλεμο στο Ιράκ και την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική, στο σεισμό της Αϊτής και στην προσφυγική κρίση του σήμερα.

Προσωπικές, ανέκδοτες και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ξεδιπλώνονται και αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στο κοινό μέσα από έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, ανοιχτές συζητήσεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση-ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης για τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

«Στιγμές Αλήθειας”, Έκθεση Φωτογραφίας της Μαριλένας Σταφυλίδου

Ο φακός της φωτογράφου απαθανατίζει τις στιγμές αλήθειας 25 προσώπων που όχι μόνο γράφουν στο φακό αλλά εδώ και 25 χρόνια γράφουν την ιστορία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Αίθουσα Αποθήκη – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 18-22 Νοεμβρίου, 10.00 – 22.00  

 

“Προσφυγική κρίση: Προκλήσεις και Διλήμματα”

Οι προβληματισμοί, τα όρια και τα περιθώρια στην ανταπόκριση Oργανώσεων, Κοινωνίας και Πολιτείας.

Αμφιθέατρο – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ώρα 18.00

 

Recruitment Info Day

« Μπορείς να γίνεις Γιατρός Χωρίς Σύνορα χωρίς να είσαι γιατρός; Ποιες είναι οι βασικότερες  δυσκολίες σε μια αποστολή; Ποιες ειδικότητες αναζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα;  Η ομάδα

 

Ανθρώπινου Δυναμικού περιμένει τις ερωτήσεις σου στο “MSF Café” (ώρες προσέλευσης 11:00-13:00 & 17:00-18:30) αλλά και στο «Recruitment Info Session» (13:30 -15:00) ενώ θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις με τους ανθρώπους μας που συμμετείχαν στις αποστολές στο «Debate with our Expats» (ώρα έναρξης 15:30 -17:00).

Αμφιθέατρο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, 10.00-18.00

 

“25 χρόνια χωρίς σύνορα – The Untold Stories”, Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μαυρογένη

 Ένας μαθητής λυκείου που ονειρεύεται να φτιάξει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ένας ασθενής που δεν θέλει να αποχωριστεί τα καλά του παπούτσια, ένας τοκετός υπό το φως των κεριών… 25 χρόνια δράσης αναβιώνουν μέσα από τις προσωπικές ανέκδοτες ιστορίες 25 ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων από το 1990 μέχρι σήμερα..

Αμφιθέατρο –Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρα 20:00