Πρόεδρος γιατρών για τον “φακελάκια” του Ευαγγελισμού: Το λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη!

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση των γιατρών και ειδικά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προκαλεί η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού στον Ευαγγελισμό που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι καταδικάζουν το φαινόμενο και ειδικά τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού , Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, φέρεται να εκβίασε τον ασθενή πως αν δεν του καταβάλει το ποσό που ζήτησε δε θα έμπαινε ποτέ στο χειρουργείο.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα χρηματισμού ιατρών, τα οποία ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

H Δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο φαινόμενο διαφθοράς το οποίο υποπίπτει στην αντίληψη τους και δηλώνει ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός για την απομάκρυνση των επίορκων ιατρών από το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Πάντως και άλλοι σύλλογοι αλλά και η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στο παρελθόν έχουν παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια νοσηρά φαινόμενο.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας είχε ξεκινήσει καμπάνια με σύνθημα αν σας ζητήσουν φακελάκι …δώστε ένα άδειο!

Ωστόσο συχνά οι ασθενείς φοβούνται για την εξέλιξη της υγείας τους και αποφεύγουν να καταγγείλουν τους επίορκους γιατρούς με συνέπεια το φαινόμενο να συνεχίζει να στιγματίζει το ΕΣΥ.