Πρόεδρος ΕΟΦ κατά Κ. Χατζηδάκη για τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ: Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα

  • Iatropedia
Στην αντεπίθεση πέρασε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δ. Λιτζέρης παίρνοντας σαφή θέση κατά της απόφασης- πρόθεσης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να πωλούνται φαρμακευτικά σκευάσματα που δε χρειάζονται συνταγή ακόμη και από τα περίπτερα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άλλο ένα μέτωπο στο χώρο της υγείας φαίνεται πως ανοίγει για την κυβέρνηση καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΦ τάσσεται στο πλευρό των φαρμακοποιών οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για το θέμα της διάθεσης των σκευασμάτων ευρείας χρήσης που δε χρειάζονται συνταγή γιατρού από τα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως υφέρπει και ενδοκυβερνητικό ζήτημα καθώς και ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει πως είναι αντίθετος στην πώληση φαρμάκων στα σουπερμάρκετ σε αντίθεση με τον συνάδελφο του υπουργό Ανάπτυξης κ.Χατζηδακη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η παρουσία του πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρη Λιντζέρη στη συνέντευξη τύπου των φαρμακοποιών που καταφέρονταν κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη,αφού παίρνοντας το λόγο αποσαφήνισε ότι ο ίδιος άλλα και ο ΕΟΦ δε συμφωνούν με την πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λινζέρης προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με το τι είναι ΜΗΣΥΦΑ υπογραμμίζοντας ότι είναι φάρμακα. «Δεν υπάρχει για τον ΕΟΦ ΜΗΣΥΦΑ και μη. Όλα είναι φάρμακα. Για να αλλάξει η διάθεση τους πρέπει να το ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο, » είπε χαρακτηριστικά υποδηλώνοντας ουσιαστικά την αντίθεση του στην πώληση των φαρμάκων εκτός φαρμακείου.

«Τα φάρμακα αυτά είναι φάρμακα και πρέπει να συνεχίζονται να πωλούνται στα φαρμακεία και για μένα δεν πρέπει να δίνεται κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή» κατέληξε ο κ.Λιντζέρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης έκανε λόγο για ανεξήγητη εμμονή του κ.Χατζηδακη να προωθήσει στα σούπερ μάρκετ , στα περίπτερα, στα βενζινάδικα αλλά και στα ψιλικατζίδικα τα φάρμακα καθώς όπως υποστήριξε αν σκεφτόταν τους ασθενείς θα μπορούσε να μειώσει απλά τις τιμές στα φάρμακα με μια υπουργική απόφαση και να μην περιμένει να μειωθούν μέσω των σούπερ μάρκετ.

«Δεν είναι τσίχλες ή καραμέλες τα φάρμακα να τα προμηθεύεται κανείς από όπου να ναι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών προσθέτοντας ´ότι ο υπουργός Ανάπτυξης αγνοεί πως υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα αγκάθια Άδωνι στον νέο ΕΟΠΥΥ! Αναζητείται ρευστό για…φως, νερό, τηλέφωνο!

Συνεδριάζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρουσία κομμάτων! Η ύστατη μάχη για τις απολύσεις

Μπλόκο γιατρών για τα σχέδια Άδωνι! Απεργούν όλοι την Πέμπτη

Δραματική επιστολή παιδιάτρου για το κούρεμα στα φάρμακα των παιδιών!