Προχωρά με ταχείς ρυθμούς από τον ΕΟΦ η νέα διαδικασία των ΓΕΔΙΦΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης των προϊόντων τους στον κατάλογο με των ΓΕΔΙΦΑ, δηλαδή των ΜΥΣΥΦΑ που επιτρέπεται να πωλούνται και από σούπερ μάρκετ, κάλεσε ο ΕΟΦ τις ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρίες.

Μετά την κίνηση αυτή του ΕΟΦ, οι φαρμακευτικές πρέπει να καταθέσουν αίτηση τροποποίησης για τα φαρμακευτικά προϊόντα τους, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας τους που αναφέρει ότι «δεν απαιτείται ιατρική συνταγή» και πληρούν τις κάποιες προϋποθέσεις.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος στη Διεύθυνση Ελέγχου Προϊόντων του ΕΟΦ, θα γίνεται διοικητικός έλεγχος και διαβίβαση του αιτήματος προς αξιολόγηση στην αρμόδια διεύθυνση. Στη συνέχεια, θα γίνεται άμεση ανάθεση στον αρμόδιο αξιολογητή ο οποίος στην συνέχεια θα διαβιβάζει
την έκθεσή του στον προϊστάμενο του τμήματος για εκτίμηση και στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης για επικύρωση.

Τέλος, τα έγγραφα θα διαβιβάζονται στη γραμματεία του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του ΕΟΦ και θα εξετάζονται στην αμέσως επομένη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων. Θα συντάσσεται και θα επικυρώνεται η γνωμάτευση και θα διαβιβάζεται το θέμα και η γνωμάτευση στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών της ΔΔΥΕΠ με προϋπολογιζόμενος χρόνο τις 20 μέρες.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε 60 ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποβαλλόμενος φάκελος είναι πλήρης και δεν απαιτούνται συμπληρωματικά στοιχεία ή επικαιροποίηση των κειμένων.