Προ των πυλών η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

  • Iatropedia
Την Ευρώπη "οργώνει" ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, προσπαθώντας να παρουσιάσει όσο γίνεται πιο σθεναρά τις θέσεις των Ελλήνων φαρμακοποιών για το ιδιοκτησιακό και τα ΜΥΣΥΦΑ σε εκπροσώπους των δανειστών μας αλλά και σε φαρμακοποιούς άλλων χωρών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το ιδιοκτησιακό «καίει» τους φαρμακοποιούς που φοβούνται την έλευση μεγάλων αλυσίδων φαρμακείων στην χώρα αλλά και την άλωση του χώρου από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα που τελικά θα κλείσουν τα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΠΦΣ, αναμένεται σύντομα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της κυβέρνησης και θα πυροδοτεί αλλαγές στον χώρο του φαρμακείου.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις εντός και εκτός της χώρας. Σήμερα Δευτέρα πραγμνατοποιείται συνάντηση στα γραφεία του ΠΦΣ με όσους παραστούν στην βραδυνή συνάντηση με τους υπουργούς … Στις 17:30 έχει κλειστεί ραντεβού με τους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης στο υπουργείο Ανάπτυξης όχι μόνο για το ιδιοκτησιακό αλλά για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Την Τετάρτη το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΦΣ θα αναχωρησει για Βερολίνο όπου και υπάρχει συνάντηση στα γραφεία της ABDA (Παγγερμανικός Σύλλογος) με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκεί θα γίνει ενημέρωση για τον νέο νόμο περί ιδιοκτησιακού και της αιτιολογικής εκθεσης της Βουλής. Ταυτόχρονα έχει κανονιστεί να γίνουν επισκέψεις σε φαρμακεία της Γερμανίας ενώ θα εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο 15ο PharmaPoint και θα πραγματοποιήσει ομιλία το Σάββατο το βράδυ.

Την επόμενη Δευτέρα το πρωί η επόμενη στάση του ΠΦΣ θα είναι η Μαδρίτη. Εκεί θα γίνει συνάντηση με τον Πανισπανικό Σύλλογο.