Που «κόλλησαν» τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα

  • Iatropedia
Νέα μέτρα ελέγχου για να μειωθούν οι δαπάνες αλλά και να αυξηθούν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ ζητά πλέον σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr η τρόικα, παρότι αρχικά συμφώνησε για το κούρεμα των εσόδων σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Θεωρεί ωστόσο ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι ικανά να κλείσουν τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ που μοιάζει δυσθεώρητη. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει μαύρη τρύπα...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς ρευστό μένει κατά καιρούς ο ΕΟΠΥΥ ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας. Μπορεί ο προϋπολογισμός του να προβλέπει 6 δις ευρώ, τα έσοδά του όμως είναι πλέον περιορισμένα λόγω της ύφεσης.

Ακόμη και σε συντάξεις έχουν καταλήξει κατά καιρούς τα χρήματα που προορίζονται για τον ΕΟΠΥΥ καθώς όταν δεν υπάρχει ζεστό χρήμα για να καταβληθούν, η κυβέρνηση κατέφευγε στο «πορτοφόλι» της υγείας.

Εκτός αυτού όμως οι κρατήσεις που γίνονται από τους ασφαλισμένους για τον κλάδο υγείας καθυστερούν να φθάσουν στον ΕΟΠΥΥ ή δε φθάνουν και καθόλου. Ακόμη και πρόσφατη ρύθμιση της τέως ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η οποία προέβλεπε την απ ευθείας καταβολή των εισφορών των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, δεν περπάτησε.

Αποτέλεσμα είναι σήμερα να παρατηρείται ένα μεγάλο έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ που μαζί με τις υπερβάσεις σε διαγνωστικά και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν μια μαύρη τρύπα που ξεπερνά το 1 δις ευρώ.

Τα προσκόμματα αυτά επιχειρεί να λύσει άμεσα η κυβέρνηση ενώ επιδιώκεται να καταβληθούν 1,2 δις ευρώ σε πρώτη φάση από τα αποθεματικά του κράτους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Οργανισμός.

Πάντως η τρόικα εστιάζει στο πρόβλημα των εσόδων του ΕΟΠΥΥ και ζητά όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βρεθεί η χρυσή τομή από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αμαρτωλές νοσηλείες και οι εξετάσεις που έριξαν έξω τον ΕΟΠΥΥ κατά την τρόικα!

Γιατροί κατά του «κουρέματος» και των χρεών! Ετοιμάζονται για τη δικαιοσύνη

Απίστευτο: Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια!

«Δωρεάν» ταινίες για διαβητικούς αλλά με …συμμετοχή!

Έρχεται πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις και «κόφτης» στους γιατρούς! Το σχέδιο του υπ.Υγείας