Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει ο πόνος στην κοιλιά;

  • Iatropedia
Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς κανένα προειδοποιητικό σύμπτωμα. Τις περισσότερες φορές δεν πρέπει να σας ανησυχεί, γιατί συνήθως οφείλεται σε αθώα αίτια. Πότε όμως πρέπει επειγόντως να επισκεφτείτε τον γιατρό σας; Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πότε να ανησυχήσετε από έναν κοιλιακό πόνο.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Ένα άτομο με κοιλιακό πόνο έχει δυσφορία στην κοιλιά. Η θέση όμως, του πόνου στην κοιλιά μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τον προσδιορισμό της αιτίας του πόνου. Σημαντικά χαρακτηριστικά του κοιλιακού πόνου περιλαμβάνουν τη σοβαρότητα του πόνου, το χαρακτήρα, το χρονοδιάγραμμα, τη θέση και την παρουσία των συμπτωμάτων που τον συνοδεύουν. Τα συμπτώματα που συχνά συμμετέχουν στο κοιλιακό άλγος είναι πόνος στην πλάτη, πόνος στο στήθος, δυσκοιλιότητα, διάρροια, πυρετός, ναυτία, έμετος, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή.

Συνεπώς, η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία. Μπορεί να περιλαμβάνει αντιόξινα, αντιβιοτικά, ή άλλα φάρμακα. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτηθεί για τη θεραπεία σοβαρών καταστάσεων.

Έτσι, ο πόνος που εντοπίζεται σε μια περιοχή της κοιλιάς μπορεί να είναι πιο σοβαρός από τον πόνο που διαχέεται σε ολόκληρη την κοιλιά.

Αν το κοιλιακό άλγος συνοδεύεται από κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, επικοινωνήστε άμεσα τον γιατρό σας:

-Πυρετός

-Συνεχιζόμενοι εμετοί ή διάρροια

-Επώδυνη ή ασυνήθιστα συχνή ούρηση

– Η κοιλιά παρουσιάζει ευαισθησία ακόμα και με την αφή

– Ο πόνος είναι το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού στην κοιλιακή χώρα

-Ο πόνος διαρκεί για αρκετές ημέρες

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι μια ένδειξη ενός εσωτερικού προβλήματος, που απαιτεί θεραπεία όσο το δυνατόν συντομότερα.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικήστε τους πόνους στην κοιλιά εναλλακτικά!