Πότε πιάνουν δουλειά οι »ράμπο» για τους φακελάκηδες στο ΕΣΥ;

  • Iatropedia
Το νέο περιστατικό διαφθοράς στο ΕΣΥ με παιδοχειρουργό που πιάστηκε στη φάκα με φακελάκι στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, επισπεύδει τις διαδικασίες ενεργοποίησης του ελεγκτικού μηχανισμού στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό των λεγόμενων "φακελάκηδων"!Τι σχεδιάζει ο Μάκης Βορίδης

Μετά τη νέα υπόθεση με τον παιδοχειρουργό του Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη που πιάστηκε στα πράσα όταν ζητούσε χρήματα από ασθενή για ένα χειρουργείο, αλλά και άλλων καταγγελλιών που ακολούθησαν ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων.

Άλλωστε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος ελέγχου των επίορκων γιατρών που θα έφερε την υπογραφή του, θα αποτελούσε και έναν επιπλέον πόντο στο επικοινωνιακό προφίλ που επιχειρεί να στήσει ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μάκης Βορίδης αναζητά νέους τρόπους -εξπρές για τον έλεγχο των γιατρών που ζητούν φακελάκι από τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Mάλιστα ο αρμόδιος υπουργός υγείας δεν δίστασε να ζητήσει και την συνδρομή τωνπολιτών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Όπως δήλωσε «εάν δεν βοηθήσουν οι πολίτες, είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση του φαινομένου. Θέλω να βοηθήσουν οι πολίτες στην αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις που δέχεται το επιτελείο του Μάκη Βορίδη για το πως θα εντοπίζονται οι “φακελάκηδες” του ΕΣΥ είναι πολλές μεταξύ των οποίων και η χρήση ακόμη και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ωστόσο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν μέσα στο Σεπτέμβριογια το ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί ακριβώς.

Το μάτι του …Μεγάλου αδερφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ομάδες ελέγχου οι οποίες θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε θαλάμους και χώρους όπου βρίσκονται οι ασθενείς χειρουργικών κλινικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από crash test και οι νοσηλείες στα δημόσια νοσοκομεία! Πως θα ελέγχονται οι ασθενείς

«Δηλητηριάζουν» το Κέντρο Δηλητηριάσεων! Ξεχασμένο και χωρίς προσωπικό

Παλιά ή νέα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη;

Απίστευτο: Ενοικιάζονται… εργαζόμενοι για λίγους μήνες! Νέο σύστημα προσλήψεων στο ΕΣΥ με ημερομηνία λήξης