Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ: Όλη η διαδικασία

  • Iatropedia
Τα «φώτα» αλλάζει το υπουργείο υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας αμέσως μετά τα Θεοφάνεια. Όλες οι ημερομηνίες ορόσημο

Βάση του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου

Υγείας, µετά τα Φώτα , θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα καταργεί τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ, εκτός εκείνων των εργαζομένων που χρειάζονται για τη λειτουργία του Οργανισµού ως αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Όσες θέσεις καταργηθούν τόσες θα επανασυσταθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειεςόπου θα µμετακινηθεί το προσωπικό, αφού πλέον το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα λειτουργεί υπό τις ΥΠΕ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διάρκεια της διαθεσιµότητας – κινητικότητας δεν ξεπεράσει τις 20 ηµέρες. Υπολογίζεται ότι 8.691θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας από την οποία εξαιρούνται 1.089 εργαζόμενοι (289 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας, 203 των περιφερειακών υπηρεσιών, εννέα γιατροί και 88 υγειονομικοί υπάλληλοι).

Συστήνονται θέσεις προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν κατά προτεραιότητα γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με την προυπόθεση να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Οσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ θα µπορούν να υπογράψουν συµβάσεις µε τον ΕΟΠΥΥ Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα µπουν στο νέο σύστηµα ΠΦΥ θα λάβουν βαθµό κατόπιν κρίσης από ειδικό υπηρεσιακό όργανο.

Αγκάθι παραμένουν τα θέματα που αφορούν τις εφημερίες των γιατρών η δυνατότητα να πραγματοποιούν απογευµατινά ιατρεία σε χώρους του ΕΣΥ, συνταξιοδοτικά ζητήµατα και θέματα συμβάσεων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας υπολογίζει ότι στις 15 Ιανουαρίου θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία ώστε να ψηφιστεί πριν από το τέλος Ιανουαρίου και να ξεκινήσει άµεσα n λειτουργία του νέου συστήµατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω

Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ: Όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών!

Νέο μέτωπο Άδωνι: Επί ποδός πολέμου οι φαρμακοποιοί!

«Κόφτη» στις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ βάζει το υπ.Οικονομικών