Πότε πάνε τα ακριβά φάρμακα στο φαρμακείο της γειτονιάς

  • Iatropedia
Από τα φαρμακεία της γειτονιά τους θα μπορούν να λαμβάνουν τα ακριβά φάρμακα όπως ογκολογικά, ρευματολογικά και άλλα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα οποία μέχρι πρότινος διατίθεντο αποκλειστικά από τα φαρμακεία του Οργανισμού. Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις

Ριζικές αλλαγές στο χώρο του φαρμάκου ενόψει και εκλογών προωθεί το υπουργείο υγείας προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση των γενόσημων και να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι για να προμηθευτούν τα πολύτιμα για την ζωή τους ακριβά φάρμακα αναγκάζονται να περιμένουν σε ατέλειωτες ουρές στα φαρμακεία του Οργανισμού.

Όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός υγείας:

αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων ,

από σήμερα με υπουργική απόφαση θα διατίθενται και στα φαρμακεία, τα φάρμακα υψηλού κόστους

300 νέα σκευάσματα εντάσσονται στο Νέο Δελτίο Τιμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας αρχής γενομένης από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ οι νέες ασφαλιστικές τιμές με τις οποίες μειώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Να διευκρινισθεί εδώ ότι η ασφαλιστική τιμή είναι η τιμή αποζημίωσης του κάθε φαρμάκου που έχει οριστεί από τον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα ο ασφαλισμένος πληρώνει τη διαφορά ασφαλιστικής και λιανικής τιμής.

Στο σημείο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι στόχος του υπουργείου είναι να μπορεί ο ασθενής και ο ασφαλισμένος να βρίσκει γενόσημο αν είναι δυνατόν και με μηδενική συμμετοχή

πάνε φαρμακείο

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση η οποία ανάβει το πράσινο φως στα ιδιωτικά φαρμακεία να χορηγούν τα ακριβά φάρμακα στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα με μηνιαίο πλαφόν 20 χιλιάδων ευρώ ανά φαρμακείο.

Στην περίπτωση που εντοπισθούν υπερ συνταγογραφήσεις τότε ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρά στην διακοπή της σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι χάνει το Ταμείο γιατρών-φαρμακοποιών από το 2015!

Στο ΠΕΔΥ ούτε για… συνταγές! Τα αγκάθια του συστήματος

Δείτε ποια φάρμακα μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ!

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ