Πότε λήγουν οι προθεσμίες για την κινητικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.Όλο το χρονοδιάγραμμα

  • Iatropedia
Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ευαίσθητος χώρος της υγείας. Η α' φάση της κινητικότητας των 1618 εργαζομένων στο ΕΣΥ έχει προκαλέσει αναταράξεις από τη μια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από την άλλη αφάνταστη ταλαιπωρία στου ασθενείς.

Η κινητικότητα στην Υγεία σε αυτή τη φάση αφορά 1.618 εργαζόµενους (στον αριθµό

αυτό περιλαµβάνονται και περίπου 210 γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσοκοµεία του

ΤΚΑ και µε τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ «απορροφήθηκαν» στο ΕΣΥ) από δέκα φορείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τέλος του έτους τον ίδιο «δρόµο» θα ακολουθήσουν επιπλέον 1.000 – 1.500 άτομα από μονάδες της περιφέρειας.

Εξάλλου όπως έχει δηλώσει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στόχος είναι με την νέα χρονιά όλοι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στις νέες τους θέσεις.

Για τους πρώτους 1.618 n διαδικασία προβλέπει ηλεκτρονική υποβολή αίτησης που θα περιλαμβάνει τρεις επιλογές επανατοποθέτησης, που θα κριθούν µε βάση τα μόρια που προκύπτουν από τα χρόνια προυπηρεσίας

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι οι φορείς και οι δοµές που συμμετέχουν στην πρώτη φάση είναι n κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, n Πολυκλινική, το νοσοκομείο «Πατησίων», το «Αµαλία Φλέµινγκ», το«Σπηλιοπούλειο», n «Αγία Βαρβάρα» και στην Θεσσαλονίκη, το Αφροδισίων, των Ειδικών Παθήσεων, το παράρτηµα «Παναγία» του «Άγιος Παύλος» και το Ινστιτούτο Νοσηµάτων Θώρακος.

τήρηση χρονοδιαγράμματος.

Σύμφωνα µε το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας:

Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί n αξιολόγηση των φορέων ώστε την Παρασκευή 23 Αυγούστου να έχει εκδοθεί ο ονομαστικός κατάλογος του προσωπικού που τίθεται σε κινητικότητα.

Από 24 Αυγούστου έως στις 30 του ίδιου μήνα οι εργαζόμενοι θα έχουν το περιθώριο του χρόνου να καταθέσουν την προτίμησή τους για το σε ποιο από τα κοντινά νοσοκομεία επιθυμούν να μετακινηθούν.

Στις 31 του μήνα ξεκινά n διαδικασία της κινητικότητας.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελές ειδικό υπηρεσιακό Συµβούλιο που αποτελείται από δυο μέλη του υπουργείου Υγείας και ένα μέλος από το ΑΣΕΠ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί n διαδικασία της κινητικότητας και n τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζουν οκτώ νοσοκομεία.Ποια δεν θα δέχονται νέους ασθενείς.Τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα χειρουργεία

Ράβε ξήλωνε στις εφημερίες των νοσοκομείων.Τι σχεδιάζει το υπουργείο υγείας

Με ποια κριτήρια θα γίνεται η πρόσληψη των αποκλειστικών νοσοκόμων

Αυστηρή προειδοποίηση Άδωνι στα κυκλώματα στο χώρο του φαρμάκου