Πότε δε θα κόβεται το ρεύμα στους ασθενείς.Τι αλλάζει στη ΔΕΗ

  • Iatropedia
Σε νέες ρυθμίσεις αναμένεται να προχωρήσει η ΔΕΗ στο πλαίσιο των αλλαγών του κώδικα ηλεκτρικής ενέργειας. Εξάλλου λόγω της κρίσης αμέτρητοι Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ρεύμα τους που πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν. Μεταξύ αυτών και πολλοί ασθενείς. Τι θα προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις

Μόνιμο πρόβλημα αποτελεί πλέον για τους περισσότερους Έλληνες η αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ που πλέον φθάνουν και φουσκωμένοι εξαιτίας της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών για τη θέρμανση.

Άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα είχε προκληθεί μεγάλη αγωνία σε πολλά νοικοκυριά από την εντολή της κυβέρνησης που επέβαλε ακόμη και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι.

Πλέον όμως φαίνεται ότι η ΔΕΗ προχωρά σε ορισμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως τους ασθενείς και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως ηλικιωμένους και ανέργους.

Σχετικά με τους ασθενείς ο νέος κώδικας ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να προβλέπει ότι δε θα κόβεται το ρεύμα στους αρρώστους που είναι με μηχανική υποστήριξη αλλά και στους βαριά πάσχοντες από ανίατες ασθένειες ή κάποιο βαρύτατο πρόβλημα υγείας.

Η ΔΕΗ αναμένεται να ζητήσει ειδική ενημέρωση από τους πολίτες που παρουσιάζουν τέτοιου είδους προβλήματα ώστε να ενσωματώσει στους ηλεκτρονικούς της καταλόγους τα ονόματά τους και να μην προχωρά στη διακοπή του ρεύματος.

Η θεσμοθέτηση αυτής της διευκόλυνσης για τους ασθενείς θα κάνει πολλούς να ανασάνουν καθώς στο παρελθόν πολλές οικογένειες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και ταυτόχρονα είχαν στους κόλπους τους ασθενείς.