Πόσο διαρκούν τα αυγά στο ψυγείο μετά την ημερομηνία λήξης

  • Iatropedia
Πόσο καιρό διαρκούν τα αυγά στο ψυγείο; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μια ποικιλία επιμέρους παραγόντων, όπως την ημερομηνία που αναγράφεται στις συσκευασίες ως “πώληση έως”, αλλά και το πώς έχουν αποθηκευτεί τα αυγά.

Μια άλλη ημερομηνία που τοποθετείται στις συσκευασίες των αυγών από τους κατασκευαστές είναι “ημερομηνία συσκευασίας”, η οποία καθορίζει την ημέρα του έτους που τα αυγά συσκευάστηκαν.

Όταν αποθηκεύονται σωστά, δηλαδή στο ψυγείο, η διάρκεια ζωής των αυγών ακόμα και ΜΕΤΑ την ημερομηνία λήξης είναι:

3-4 εβδομάδες για τα φρέσκα αυγά

3-4 ημέρες για τα υποκατάστατα αυγών

2-4 ημέρες για τα ασπράδια αυγών

1-2 ημέρες για τους κρόκους αυγών

Η διάρκεια ζωής των αυγών μειώνεται σημαντικά εάν τα αυγά δεν διατηρούνται συνεχώς στο ψυγείο. Τα αυγά πρέπει πάντα να αποθηκεύονται στο ψυγείο μέχρι και ακριβώς πριν την κατανάλωση.

Αλλά να θυμάστε, τα αυγά έχουν συνήθως μια ημερομηνία “πώλησης έως” και όχι ημερομηνία “κατανάλωση έως”. Εξαιτίας αυτής της διάκρισης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τα αυγά ακόμη και μετά από την ημερομηνία πώλησης, αν και είναι πάντα προτιμότερο να τα καταναλώσετε πριν από την ημερομηνία αυτή.

Πώς θα “επιμηκύνετε” τη διάρκεια ζωής των αυγών

Αν τα αυγά σας κοντεύουν να χαλάσουν (βάσει του παραπάνω πίνακα) τότε μπορείτε να κάνετε ένα απλό “κόλπο” για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής τους για ακόμα μία εβδομάδα: βράστε τα!

Τα βρασμένα αυγά έχουν διάρκεια ζωής μία εβδομάδα στο ψυγείο.

http://www.eatbydate.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα αυγά να τρώω καθημερινά;

Χάνεις βάρος τρώγοντας αυγά; Μύθος ή πραγματικότητα;