Πόσοι γιατροί θα πάνε τελικά στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Άγνωστο παραμένει τελικώς αν θα απορροφηθούν όλοι οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ στην περίπτωση που υποβληθούν αιτήσεις και από τους 5500.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο υπολογισμός των θέσεων που θα καλυφθούν, φαίνεται ότι είχε γίνει από την αρχή. Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει πως αν κάνουν όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αιτήσεις για το ΠΕΔΥ θα προσληφθούν όλοι κανονικά, όμως άλλα δήλωσε στους νοσοκομειακούς γιατρούς τους οποίους συνάντησε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ ο κ.Γεωργιάδης τους είπε πως για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αρκούν 3000 με 3500 γιατροί για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα σωματεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε ανακοινώσεις τους συχνά πυκνά τονίζουν ότι ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να προκηρύξει όλες τις θέσεις των γιατρών.

Πάντως με βάση τα όσα δήλωσαν τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας θα προσληφθούν και επικουρικοί γιατροί εκτός από τους μόνιμους.

Γεγονός που κάνει το ιατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ που είναι σε κινητικότητα να ανησυχεί δεόντως, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι και να θέλουν θα μείνουν απ έξω…

Η επίσημη δικαιολογία είναι πως οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών είναι ταχύτατη σε αντίθεση με την πρόσληψη μονίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ!

Στο έλεος της γρίπης όλη η χώρα! Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Στην κόντρα Άδωνις-Πατούλης! Πως οι παλιοί φίλοι έγιναν εχθροί

Άδωνις προς γιατρούς: Έξω από το ΠΕΔΥ εσαεί όσοι κάνουν αίτηση και δεν έρθουν!