Πόσοι γιατροί έκαναν αίτηση για να πάνε στο ΠΕΔΥ! Λήγει η προθεσμία την Πέμπτη

  • Iatropedia
Σε λίγα 24ωρα λήγει η επταήμερη προθεσμία που δίνεται στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να δηλώσουν αν επιθυμούν να πάνε στο ΠΕΔΥ ή να φύγουν από το δημόσιο σύστημα για να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την Πέμπτη αναμένεται να ξέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης πόσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα απολύσει καθώς τότε λήγει η 7ημερη προθεσμία που τους δόθηκε να υποβάλλουν αίτηση για το αν επιθυμούν να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ.

Όσοι δεν υποβάλουν αίτηση θα απολύονται αυτοδικαίως με βάση και τον νόμο που ψηφίστηκε.

Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μόνο μέσα σε μία ημέρα κατατέθηκαν 1389 αιτήσεις γιατρών για μεταφορά στο ΠΕΔΥ. Ουσιαστικά το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο οι γιατροί μπορούν να γράψουν τα στοιχεία τους άνοιξε την Παρασκευή με καθυστέρηση οπότε και υποβλήθηκαν αυτές οι αιτήσεις.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες ο ιατρικός κόσμος θα σπεύσει σύσσωμος να κάνει τις σχετικές αιτήσεις και μάλιστα θεωρούν ότι και λόγω της κρίσης ο αριθμός όσων θα θελήσουν να κρατήσουν την ασφάλεια του δημοσίου θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υπολογίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι αυτοί που θα φύγουν από το δημόσιο σύστημα δε θα είναι λιγότεροι από 2500.

Αξιοσημειώτο είναι ότι οι ομοσπονδίες και οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι παροτρύνουν τους γιατρούς να υποβάλουν αίτηση και στη συνέχεια “βλέπουμε” όπως λένε στα μέλη τους.

Ούτως ή άλλως με τη λήξη της προθεσμίας θα μεσολαβήσει ένας μήνας κατά τον οποίο θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία όσοι επιλέξουν οριστικά να μείνουν στο δημόσιο.

Στο διάστημα αυτό “θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε και να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για το πως θα ενσωματωθούμε στο ΠΕΔΥ” λένε οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Τα «βρήκαν» Άδωνις-Χατζηδάκης για τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ! Τι αποφάσισαν

Τα τρία αγκάθια Τρόικας για την Υγεία! Τι θα ζητήσει από Άδωνι

Σαρώνει η γρίπη όλη τη χώρα! Και νέοι θάνατοι. Σε συναγερμό οι αρχές