Πόσα μόρια θα πάρουν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ στη κινητικότητα

  • Iatropedia
Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η κοινή υπουργική απόφαση για την κινητικότητα περίπου 1.618 εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Αυτή η πρώτη φάση των μετακινήσεων στο χώρο της υγείας αφορά αποκλειστικά τα νοσοκομεία της Αττικής ενώ αναμένεται να θα έχει ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο. Στην ΚΥΑ προβλέπονται τα ειδικά πρόσθετα κριτήρια επιλογής προσωπικού - πλην ιατρών του ΕΣΥ, μονίμων ιατρών και ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης - που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε Φορείς και Δομές εποπτείας Υπουργείου Υγείας,
στο πλαίσιο της διαδικασίας ανασυγκρότησης αυτών.

Αύριο 13 Αυγούστου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης – αρχίζει η συλλογή του υλικού της αξιολόγησης των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου θα εκδοθεί ο ονομαστικός κατάλογος με τους εργαζόμενους οι οποίοι τίθενται σε κινητικότητα.

Σε δύο στάδια η διαδικασία

Σε δύο στάδια θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού στο ΕΣΥ για την εφαρμογή της κινητικότητας των νοσηλευτών. Στην πρώτη φάση θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι θα μείνουν και στη δεύτερη θα αξιολογηθούν όσοι λάβουν φύλλο πορείας για άλλο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Στην πρώτη φάση το σύνολο της μέγισης μοριοδότησης είναι 50μόρια και στη δεύτερη το σύνολο της μέγιστης μοριοδότησης είναι 60 μόρια.Όσοι εργαζόμενοι θα συγκεντρώσουν περισσότερα μόρια θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή της μονάδας στην οποία θέλουν να μετακινηθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: