Πόσα δώσαμε για …μουρουνέλαιο μόνο τον Ιούλιο; Δήλωση σοκ στη Βουλή

  • Iatropedia
Το ότι η Ελλάδα είναι... διάσημη για την πολυφαρμακία της είναι γνωστό Εκεί άλλωστε “πάτησε” και η τρόικα και ζητά επιμόνως τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Το ότι θα δίναμε όμως αμέτρητα ποσά για ...μουρουνέλαιο μάλλον δεν είναι καθόλου γνωστό. Διαβάστε τι δήλωσε στη βουλή η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη υπερασπίζοντας τα γενόσημα.

Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη το όνομα της οποίας ακούστηκε εντόνως τελευταία λόγω της υπόθεσης της απευθείας ανάθεσης για τον ιό του Δυτικού Νείλου, σόκαρε τους παραβρισκόμενους στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής όταν αναφερόμενη στην κακοδιαχείριση που υπάρχει στον τομέα της υγείας, είπε χαρακτηριστικά: «μόνο για τον Ιούλιο ο ΕΥΠΥΥ πλήρωσε για συνταγές μουρουνέλαιου 2 εκατ. ευρώ. Εάν αυτά τα σκευάσματα ήταν γενόσημα το κόστος θα είχε πέσει μόλις στα 100 ευρώ».

Άγνωστο αν τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι διασταυρωμένα καθώς ακούγεται μάλλον απίστευτο ένα ποσό από τα 2 εκατ. να μειωθεί στα 100 ευρώ!

Άλλωστε οι τιμές των γενοσήμων δε διαφέρουν τόσο πολύ από τα πρωτότυπα μετά και τις αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων!