Πως θα καλύψει τα κενά ο Βορίδης στο ΠΕΔΥ; Οι υποσχέσεις και τα αγκάθια

  • Iatropedia
Το μεγάλο αγκάθι για τον Μάκη Βορίδη δεν αποτελούν μόνο τα Δημόσια Νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα αλλά και τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ-ου που παραμένουν από το Μάρτιο που ξεκίνησαν την λειτουργία τους, γυμνά από ιατρικό προσωπικό.

Ενδεικτικό είναι ότι το λιγοστό ιατρικό προσωπικό μετά βίας μπορεί να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των ασφαλισμένων με συνέπεια οι περισσότεροι να καταφεύγουν τελικά στους ιδιώτες γιατρούς.

Ήδη ο Μάκης Βορίδης έσπευσε εν μέσω θέρους να προαναγγείλει…προσλήψεις γιατρών.

Μάλιστα για να καλύψει τα κενά σε ιατρικό προσωπικό θα προσληφθούν 900 επικουρικοί ιατροί, ενώ σε δεύτερη φάση θα προσληφθούν και μόνιμοι ιατροί!.

Χαρακτηριστικό ότι ακόμη τα περισσότερα πολυϊατρεία υπολειτουργούν με τους γιατρούς …οριακά να δίνουν κάποιες συνταγές για φάρμακα και οι ασθενείς με τη βία να παίρνουν μια διάγνωση και αυτή μετά από πολλά μπερδέματα και αναμονές. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν πλέον τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ λειτουργούν με σχεδόν το μισό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή πυρετωδώς ετοιμάζονται οι μηχανισμοί ώστε να υλοποιηθεί η εξαγγελία του Μάκη Βορίδη ότι σε λιγότερο από μιάμιση εβδομάδα και εντός του Σεπτεμβρίου θα τεθούν επί 24ωρη λειτουργία τα Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας (Αστικού Τύπου), αρχικά και σε πιλοτική βάση σε Αθήνα ( Καλλιθέα) και Θεσσαλονίκη.

Πάντως απώτερος στόχος είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα, με ορθολογικότερη αξιοποίηση δομών και προσωπικού, να λειτουργήσουν κέντρα όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με 24ωρη λειτουργία.

Με την 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ θα υπάρχει αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο υγείας σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι σήμερα προσέρχονται σε εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εφημερεύουν, ενώ επιπλέον θα υπάρχει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από περιστατικά που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ναδίρ η χρηματοδότηση των Δημοσίων Νοσοκομείων! Πόσο έπεσε η δαπάνη στο ΕΣΥ το 2014;

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται το μεγάλο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους

Έρχονται τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Πόσo θα πληρώνουν οι ασθενείς

Φάρμακα τέλος στο ΕΣΥ! Στέγνωσαν από ρευστό τα νοσοκομεία