Πως θα γίνει η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ! Έρχονται σήμερα «φύλλα πορείας» για γιατρούς-εργαζόμενους

  • Iatropedia
Ούτε οι δύο μήνες απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν άλλαξαν τελικά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις και απομακρύνσεις από το δημόσιο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Παρά τις όποιες αντιδράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης που είχε βάλει σκοπό να απαλλαγεί από τουλάχιστον 2500 με 3000 γιατρούς, υλοποιεί το σχέδιό του για το νέο σύστημα και ευελπιστεί τουλάχιστον οι μισοί γιατροί να επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα.

Γι αυτό και σήμερα και μες διαδικασίες εξπρές ξεκινούν και οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας για τους περίπου 8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.

«Βρέξει χιονίσει η κινητικότητα ξεκινά» διαμηνύει μέσω των στενών του συνεργατών ο Άδωνις Γεωργιάδης που ακόμη και από την Αμερική όπου βρέθηκε για μια ομιλία στο Χάρβαρντ, παρακολουθούσε τη διαδικασία μην και καθυστερήσει η διαθεσιμότητα.

Ειδικά οι γιατροί θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να αποφασίσουν εάν θα κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και θα μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ ή θα μείνουν στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας το ιατρείο τους.

Όταν ολοκληρωθούν οι διαθεσιμότητες, δηλαδή έναν μήνα μετά, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πρέπει για να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά από την εφορία που να δείχνουν ότι έκλεισαν το ιατρείο τους. Διαφορετικά σύμφωνα και με τον νόμο απολύονται αυτοδίκαια.

Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν ότι τα πολυιατρεία θα ανοίξουν και πάλι σε έναν μήνα, φέρνοντας για παράδειγμα την κινητικότητα στα νοσοκομεία που διήρκησε πολύ περισσότερο από 20 ημέρες που δεσμευόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα γιατροί-εργαζόμενοι για τα λουκέτα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! «Λουκέτα ο Άδωνις -μπλόκα εμείς»!

Νοσοκομειακοί γιατροί: «Διαλύονται τα νοσοκομεία μαζί με τον ΕΟΠΥΥ»! Ουρές στα επείγοντα

Άρχισαν τα όργανα! Δεν παραδίδουν τα πολυϊατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Έρχονται τα λουκέτα

Ο Άδωνις και ο…JFK! Η κόντρα και οι αμφισβητήσεις για το Χάρβαρντ