Πως θα γίνεται σε λίγο καιρό ένα χειρουργείο μετά τον έλεγχο ιδιωτικών εταιρειών

  • Iatropedia
Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες παντού τόσο για τις εγκρίσεις για χειρουργεία και νοσηλείες όσο και για την εκκαθάριση λογαριασμών των παρόχων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται στη βουλή. Τι ελέγχους θα κάνουν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες πριν νοσηλευτεί ένας ασθενής σε νοσοκομείο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικές μικτές επιτροπές ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών θα εγκρίνουν στο πολύ άμεσο μέλλον –πιθανότατα ακόμη και μέσα στον Αύγουστο- τις εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά.

Συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου υγείας πρόκειται να κινηθεί όπως και ο ιδιωτικός τομέας και να συνάψει συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες θα διαθέτουν εξειδικευμένα κλιμάκια που θα εγκρίνουν μια επέμβαση αλλά και τη θεραπεία που θα ακολουθηθεί με βάση διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα. Πριν από κάθε ιατρική διαδικασία θα πρέπει να προηγείται αυτός ο έλεγχος ώστε στη συνέχεια να υπάρχει η έγκριση άρα και η κάλυψη των εξόδων από τον ΕΟΠΥΥ.

Δε θα πραγματοποιείται καμία ιατρική διαδικασία που να αποζημιώνεται από τον Οργανισμό εάν δεν έχει δώσει νωρίτερα το πράσινο φως ο ελεγκτής.

Τα κλιμάκια αποτελούνται που πραγματοποιούν τον κλινικό έλεγχο αποτελούνται συνήθως από εξειδικευμένους γιατρούς αλλά ακόμη και από διοικητικούς υπαλλήλους που ελέγχουν τα οικονομικά δεδομένα. Βέβαια με τον τρόπο αυτό πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες δε θα εγκρίνονται με βάση την αποτελεσματικότητά τους καθώς στόχος είναι άλλωστε η μείωση των δαπανών στο ΕΣΥ αλλά και στον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση την τροπολογία που ενσωμάτωσε στο πολυνομοσχέδιο ο Άδωνις Γεωργιάδης: «δύναται να ανατίθενται σε ιδιωτικούς ελεγκτικούς φορείς ο έλεγχος της ορθής τιμολόγησης και του αναγκαίου της γενόμενης κλινικής και ιατρικής πρακτικής, η τήρηση των διεθνών λογιστικών κανόνων και ο έλεγχος των παραστατικών και αναγκαίων δικαιολογητικών καθώς και η εκκαθάριση των λογαριασμών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων παρόχων υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για ιδιωτικές κλινικές-διαγνωστικά κέντρα-φυσικοθεραπευτές

«Παγώνουν» νοσοκομεία-μονάδες Υγείας από τις απεργίες! Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι

Σαμαράς: “Μην πειράξετε το άσυλο ανιάτων”! Παρέμβαση πρωθυπουργού για να σωθεί το άσυλο

Νοσηλεία στο ΕΣΥ; Πέρνα από τον ασφαλιστή…Αλλάζουν οι εγκρίσεις στα νοσοκομεία