Πώς να σταματήσετε γρήγορα το “πάγωμα του εγκεφάλου”

  • Iatropedia
Σε όλους μας έχει τύχει να νιώσουμε τον χαρακτηριστικό έντονο πόνο στο κεφάλι, κάπου “πίσω από τα μάτια”, όταν φάμε ή πιούμε απότομα κάτι που είναι πολύ κρύο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που τρώμε παγωτό ή πίνουμε πολύ κρύο νερό. Ο πόνος αυτός απομακρύνετε από μόνος του μετά από λίγο και δεν κρατάει πάνω από μισό έως ένα λεπτό. Αλλά είναι τόσο έντονος που ο καθένας θα επιθυμούσε να μπορεί να τον σταματήσει πιο γρήγορα.

Υπάρχει ένα απλό “κόλπο” που μπορείτε να κάνετε για να φύγει άμεσα αυτός ο πόνος. Μόλις η γλώσσα σας ζεσταθεί λίγο (αφού τα πρώτα δευτερόλεπτα θα είναι και αυτή παγωμένη) κολλήστε την επάνω στον ουρανίσκο σας, για να διευκολύνετε την ροή του αίματος από τα μικρά αγγεία της περιοχής προς τον εγκέφαλο.

Επίσης, μπορείτε να γυρίσετε την γλώσσα σας και να ακουμπήσετε τον ουρανίσκο σας με το κάτω μέρος της, το οποίο πιθανόν θα είναι πιο ζεστό από το επάνω.

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη ανακούφιση αν ταυτόχρονα ασκήσουν και μια ελαφρά πίεση με την γλώσσα τους στον ουρανίσκο τους.

Η κεντρική ιδέα είναι να ανεβάσετε γρήγορα την θερμοκρασία μέσα στο στόμα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστικά υγείας για να μην μυρίζει ο ιδρώτα σας!

Γιατί δεν χάνετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς