Πως να πάρετε έγκριση για ακριβά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Σε ουρά ...επιτροπών καλούνται και πάλι καθίσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που χρειάζονται ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις αλλά και σκευάσματα που πρέπει να εισαχθούν από το εξωτερικό.

Ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος πλέον λειτουργεί με ακόμη πιο δυσκίνητες διαδικασίες λόγω και της αποχώρησης γιατρών, όρισε μόλις δύο επιτροπές οι οποίες εγκρίνουν τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα αλλά και τα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας και πρέπει να εισαχθούν.

Οι επιτροπές λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πρέπει να εξυπηρετούν το σύνολο των 10 εκατ. ασφαλισμένων ή τουλάχιστον όσους χρειάζονται ειδικές θεραπείες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού έχουν συσταθεί δύο (2) ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, οι οποίες γνωματεύουν για την αναγκαιότητα θεραπείας με φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, καθώς και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, αποτελούμενες από γιατρούς του Οργανισμού, ειδικότητας σχετικής με την νόσο για την οποία συνταγογραφείται το σκεύασμα, καθώς και φαρμακοποιούς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ

Η Επιτροπή εδρεύει επί της οδού Απ. Παύλου 12, Μαρούσι (κτίριο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ).

Τα μέλη της Επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών: Αττικής, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Άρτας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Χίου, Λέσβου, Σάμου, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Επιτροπή εδρεύει επί της οδού Αριστοτέλους 17-19, Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της Επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών: Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διήμερο λουκέτο στα φαρμακεία Δευτέρα-Τρίτη με συνέχεια; Τι ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί

Ο ΕΟΠΥΥ βλάπτει σοβαρά τις εξωσωματικές! Νέα ταλαιπωρία για τα ζευγάρια

Έρχονται οι συγχωνεύσεις του ΠΕΔΥ-ου! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Η γρίπη χτυπά και τον Μάρτιο! Πως να προφυλαχθείτε