Πώς να μειώσετε το στρες της ημέρας μέσα σε 3′

  • Iatropedia
Το να μάθουμε να ελέγχουμε και να περιορίζουμε το στρες μπορεί να μας ενισχύσει τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά. Η άσκηση και η εφαρμογή μεθόδων χαλάρωσης είναι οι καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε το χρόνιο στρες.

Αλλά δεν είναι ρεαλιστική λύση να βγείτε για τρέξιμο ή να κάνετε διαλογισμό, κάθε φορά που έρχεστε αντιμέτωποι με μια αγχωτική κατάσταση μέσα στην ημέρα.

Μπορείτε, ωστόσο, να εφαρμόσετε μια τεχνική ελεγχόμενης αναπνοής όταν αισθάνεστε τα επίπεδα του άγχους σας να εκτοξεύονται στα ύψη. Η ακόλουθη άσκηση μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 3-5 λεπτά κάθε φορά και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η κλιμάκωση των έντονων συναισθημάτων θυμού, έντασης και απογοήτευσης.

Τι πρέπει να κάνετε:

-Καθίστε σε όρθια θέση και άνετη θέση.

-Συγκεντρωθείτε στο “τώρα” και στο “εγώ”. Αποκλείστε κάθε άλλη ενοχλητική σκέψη. Μπορείτε και να κλείσετε τα μάτια σας, αν επιθυμείτε, για να συγκεντρωθείτε καλύτερα.

-Δώστε έμφαση στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε αργά από τη μύτη για αρκετά δευτερόλεπτα.

-Εκπνεύστε από το στόμα, προσπαθώντας αυτό να κρατήσει διπλάσιο χρόνο από ό,τι η εισπνοή..

-Συνεχίστε αυτή την τεχνική αναπνοής για τρία έως πέντε λεπτά.

Αν θέλετε, μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο εφαρμογής αυτής της μεθόδου σε 15-20 λεπτά την ημέρα. Με την τακτική εξάσκηση, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να χαλαρώνει ευκολότερα σε στρεσογόνες καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είναι και πως αντιμετωπίζουμε μια κρίση πανικού; Χρήσιμος οδηγός

Καταπολεμήστε το στρες… τρώγοντας!