Πόρισμα φωτιά των Ελεγκτών Υγείας για τις μονάδες ψυχικής υγείας

  • Iatropedia
Μπαρούτι μυρίζει στο υπουργείο Υγείας καθώς σύντομα παραδίδονται στα χέρια της υφυπουργού Υγείας πορίσματα- φωτιά από ελέγχους σε μονάδες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Από παρατυπίες ως… σκάνδαλα έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές δημόσιας υγείας σε δομές ψυχικής και δομές απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και η βόμβα ετοιμάζεται να σκάσει προεκλογικά!

Χθες, η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διενέργειας των έκτακτων και προγραμματισμένων ελέγχων σε όλες τις δομές αρμοδιότητάς της που είχε διατάξει στη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της.

Ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ, ενημέρωσε την υφυπουργό ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις σχετικές εντολές ελέγχου του ΣΕΥΥΠ, τα πορίσματα των οποίων αναμένεται να της υποβληθούν κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου, από τη θέση της, να προβεί στις απαραίτητες κατά περίπτωση ενέργειες.

Επειδή σύμφωνα με τo νόμο 4316/2014 (ΦΕΚ 270Α/24.12.2014) η ελεγκτική αρμοδιότητα των προνοιακών δομών περιήλθε από το Υπουργείο Εργασίας στο ΣΕΥΥΠ, η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε από το Σώμα την κατάρτιση προγραμματισμού ελέγχου για τις σχετικές δομές ανά την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διορισμοί της τελευταίας …κυβερνητικής στιγμής στην νεοσύστατη Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων

Χρειάστηκαν 18 χρόνια αλλά τα καταφέραμε! Βγήκε Προεδρικό Διάταγμα για τους λογοθεραπευτές

Επικίνδυνο το στέλεχος του ιού της γρίπης που επικρατεί φέτος παγκοσμίως

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα