Πονοκέφαλος για Βορίδη το ΠΕΔΥ! Μπάχαλο 25 μήνες μετά την πρεμιέρα

  • Iatropedia
Μπορεί για τους περισσότερους ασφαλισμένους το γεγονός ότι τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό γιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες να αποτελεί πρόβλημα, για την κυβέρνηση όμως είναι σα να μη συμβαίνει τίποτε... Βέβαια το πρόβλημα θα κληθεί να λύσει ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σαν όλα να πάνε τέλεια στο περιβόητο ΠΕΔΥ φέρονται στην κυβέρνηση και δε φαίνεται να κάνουν καμία κίνηση για να διορθώσουν τα αλλεπάλληλα προβλήματα που παρουσιάζουν τα πολυιατρεία περίπου 2,5 μήνες μετά την πρεμιέρα τους.

Και το χειρότερο είναι πως σε λίγες ημέρες ληγουν και οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια οι ασθενείς να είναι στον αέρα.

Βέβαια στο συνολο των γιατρών που θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους μένουν οι περίπου 2000 γιατροί που έκαναν μόλις προσφατα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και είναι οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ.

Παρά τις δεσμεύσεις του τέως υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι το πρόβλημα θα λυθεί και όλα θα κυλούν ρολόι μετά την άφιξη των επικουρικών γιατρών οι ελάχιστοι που έχουν λάβει ειδοποίηση να πάνε σε πολυιατρεία, δε φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα.

Έτσι τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει ο Μάκης Βορίδης που θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της λειτουργίας των πολυιατρείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισε ο πόλεμος γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Τα ραντεβού ρεκόρ και η αντεπίθεση

Γιατί μπορεί να μείνουν χωρίς γιατρό από 1ης Ιουλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ;

Κατεβάζουν ρολά αύριο Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία! Πανυγειονομική απεργία για την αξιολόγηση

Στην τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ 128 ύποπτοι γιατροί για παραβάσεις στο πλαφόν! Ποια ρεκόρ έσπασαν