«Πολιτική μετάλλαξη» βλέπει στο ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Λουράντος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ανοιχτή επιστολή απέστειλε σήμερα προς όλους τους βουλευτές ο πρόεδρος του ΠΦΣ με αφορμή τις ψηφοφορίες της Κυριακής και την απόφαση για πώληση μέρους των ΜΥΣΥΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ... Αλλά ενώ στη ΝΔ βλέπει "πίστη στις θέσεις που οδηγούν σε μαρασμό", στο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει "πολιτική μετάλλαξη"...

Ενώ προεκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να σεβαστεί το γεγονός ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και ο φυσικός χώρος διάθεσής του είναι μόνο στα φαρμακεία υπό επιστημονική επίβλεψη, τώρα φαίνεται να ακολουθεί άλλες πρακτικές προσπαθώντας προφανώς να «ικανοποιήσει» τους θεσμούς… ο κ. Λουράντος στηλιτεύει στην επιστολή του αυτήν την …μετάλλαξη αλλά και τις 7500 του νομοσχεδίου που πρέπει να ψηφιστεί σε δύο 24ωρα.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

ΠΡΟΣ
Τους Πολιτικούς Αρχηγούς
Και τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων

Αθήνα 20.5.2016

Αναμένοντας ένα πολύ έντονο πολιτικά Σαββατοκύριακο, δεν μπορώ παρά να εκφράσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα που με διακατέχουν ενόψει μιας ακόμη κρίσιμης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

Η αφορμή μου δόθηκε από το τελευταίο πλήγμα κατά των φαρμακείων που αφορά την πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων και εκτός φαρμακείων. Ανατρέχοντας λοιπόν στις δηλώσεις των προέδρων των κομμάτων για τα θέματα του κλάδου διαπίστωσα τα εξής:

H Nέα Δημοκρατία παραμένει πιστή στις θέσεις της που έχουν οδηγήσει τον φαρμακευτικό κλάδο και την υγεία σε μαρασμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί πλέον ένα κόμμα πρωτοφανούς πολιτικής μετάλλαξης και ψηφίζει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που διακήρυττε.

Δηλαδή έλεγε:

• Τα ΜΥΣΥΦΑ μόνο από τα φαρμακεία και τώρα λέει έκτος φαρμακείων.
• Τα φαρμακεία μόνο σε φαρμακοποιούς και τώρα έχει νομοθετήσει να δίνονται σε ιδιώτες
• Το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και τώρα το μεταλλάσει σε εμπορεύσιμο είδος
• Και πληθώρα άλλων διατάξεων σε βάρος του κλάδου που εκπροσωπώ

Τα υπόλοιπα κόμματα (Δημοκρατική Συμπαράταξη – ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ κλπ) ακολουθούν μια γραμμή που είτε είναι ουτοπιστική, είτε μεσοβέζικη και πολιτικάντικη.

Η επιστολή αυτή όμως αυτή δεν έχει χαρακτήρα κλαδικό αλλά εθνικό.

Διερωτώμαι λοιπόν:

Eίναι πραγματικά πολλοί οι 300 εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου μας ή είναι λίγοι, ποσοτικά και κυριολεκτικά.

Υπάρχει Κοινοβούλιο ή απλώς είναι χώρος συγκέντρωσης στρατευμένων πολιτικών κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών χωρίς να παράγεται έργο. Πως διαμορφώνουν άποψη υπέρ ή κατά, όταν μέσα σε δύο μέρες έχουν να ψηφίσουν ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων;

H πορεία του Φαρμακείου αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πορείας της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία επτά χρόνια. Ξεκίνησε ως μια ακμάζουσα μονάδα, άντεξε αλλεπάλληλα πλήγματα λογω κεκτημένης ταχύτητας και οργανωτικής δομής, άρχισε να συρρικνώνεται, ξεπουλήθηκε σε ιδιώτες και τελικά έχει πέσει σε μαρασμό.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα συνέρχεται. Έχει αποδείξει ότι όπως ενθουσιωδώς αποδέχεται κάτι με την ίδια επαναστατικότητα το απορρίπτει, ιδιαίτερα όταν είναι στο χείλος της χρεοκοπία.

Ως Έλληνας σας θέτω προ των ευθυνών σας.

Η μεν Κυβέρνηση έχει υποχρέωση σε αυτούς που την ψήφισαν, αλλά και σε όσους θεώρησαν ότι κάτι θα άλλαζε, έστω και τώρα, να αποδείξει ότι είναι αντάξια της ψήφου ελπίδας που έλαβε. Ας ανατρέξει στις προηγούμενες επαναστατικές διακηρύξεις και ας πάρει μαθήματα από αυτά που έλεγε.

Η δε αντιπολίτευση οφείλει να διδαχθεί από το άδοξο παρελθόν της και να αντιδράσει ανάλογα με τα μαθήματα που πήρε επιχειρηματολογώντας, όχι πολιτικά αλλά ουσιαστικά και εποικοδομητικά, στην κρίσιμη συνεδρίαση.

Κύριοι εκπρόσωποι μας

Ο Ελληνικός Λαός δεν έχει να δώσει τίποτα περισσότερο, αλλά δεν έχει χάσει την μνήμη του Αυτό που ζητά από εσάς είναι να επιτελείτε το έργο σας με ευθύνη, δημιουργικότητα και συνέπεια.

Τα ξύλινα λόγια είναι ξεπερασμένα, ο δε τακτικισμός οδηγεί στην απαξίωση σας.

Αναμένουμε -ίσως επί ματαίω – θέσεις και επιχειρήματα με τα οποία θα σωθεί ο ελληνικός λαός και όχι η θέση σας.

Ας είστε οι πρώτοι που θα διαψεύστε το ρηθέν από σύγχρονο επιφανή έλληνα πολιτικό ο οποίος έλεγε ότι η εναλλαγή των κομμάτων είναι μια ανταλλαγή Ευαγγελίων. Το ένα είναι της Κυβέρνησης και το άλλο της αντιπολίτευσης και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλάζουν χέρια. Η πολιτική όμως δεν αλλάζει.

Αποδείξτε ότι είστε άξιοι εκπρόσωποι μας και σώστε την αξιοπρέπεια σας. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι σε μια Δημοκρατία τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν τον λαό και όχι ο λαός τα κόμματα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ