Πόλεμος στους κόλπους των φαρμακοποιών για το διευρυμένο ωράριο!

  • Iatropedia
Μπορεί τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών να μην επιθυμούν να διευρυνθεί το ωράριο των φαρμακείων, στους κόλπους του κλάδου όμως υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι το άνοιγμα των φαρμακείων και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου θα επιφέρει αύξηση των κερδών και των θέσεων εργασίας.

Ο πόλεμος όμως εστιάζεται και στα πρόστιμα που εισπράττει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών (ΦΣΑ) από τα μέλη του που άνοιξαν τα φαρμακεία τους και τα απογεύματα. Πρόστιμα που ξεκινούν από 3000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 9000.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, με αποφάσεις του Πειθαρχικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας, παρακρατήθηκαν υψηλά πρόστιμα για πολλούς φαρμακοποιούς από τα χρήματα που εισπράττει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για λογαριασμό των φαρμακείων.

Παράλληλα πολλοί φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι η λίστα με τα φαρμακεία του διευρυμένου ωραρίου δεν κοινοποιείται από τον ΦΣΑ μαζί με τις άλλες εφημερίες, όπως προβλέπει ο νόμος. Το αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία του κοινού που αναζητεί ανοιχτό φαρμακείο.

Φωτιά βάζει στους κόλπους του κλάδου και η πρόταση του προέδρου του ΦΣΑ Κ.Λουράντου

από το Φεβρουάριο να ορίσει την εφημερία 8 το πρωί με 5 το απόγευμα και άρα να παραμένουν κλειστά Δευτέρα , Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα τα φαρμακεία.

Η υπόθεση δεν αναμένεται να μείνει έτσι καθώς θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα των φαρμακοποιών για να βρεθεί η χρυσή τομή.