Πόλεμος ιδιωτικών κλινικών-ΕΟΠΥΥ! Μόνο με ρευστό οι νοσηλείες

  • Iatropedia
Σε σίριαλ εξελίσσεται η μάχη μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών παρόχων με θύματα τα εκατομμύρια ασφαλισμένων του Οργανισμού που πρέπει για άλλη μια φορά να πληρώνουν τη νοσηλεία από την τσέπη τους.

Ένας ακόμη νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει αυτή τη φορά μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών. Οι “κλινικάρχες” που διαμαρτύρονται για τα συσσωρευμένα χρέη του οργανισμού που λιμνάζουν εδώ και χρόνια αλλά και για τα κουρέματα καθώς για για το πλαφόν που επιβάλλεται στην κατανομή των κονδυλίων, δεν αναστέλλουν την επίσχεση προς τον Οργανισμό.

Στη μέση βρίσκονται οι ασθενείς οι οποίοι για να νοσηλευτούν στις ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του σημειώνει πως όποιος κόψει την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία , θα χάσει τη σύμβασή του με τον οργανισμό.

Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (στην δύναμη του οποίου ανήκουν οι μεγάλες Κλινικές) αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει τις επισχέσεις αφού η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν προχωρά στην εξόφληση των χρεών.

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέρμα οι δωρεάν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Νέο χαράτσι στους ασθενείς! Έρχονται αυξήσεις στα φάρμακα με εντολή τρόικας

Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές! Πως αντιδρούν

ΙΣΑ: ''Γιατροί δύο ταχυτήτων στα νοσοκομεία» Έρχονται κινητοποιήσεις