Πόλεμος για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ στην 6η ΥΠΕ

  • Iatropedia
Σήριαλ έχει γίνει το ζήτημα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) που έκλεισαν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ή δεν τα έκλεισαν... Το καιρό αυτό, μαίνεται αντιπαράθεση των πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ με την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθώς οδιοικητής της ΥΠΕ ζητεί από τους γιατρούς αυτούς να του καταθέσουν έως τις 4 Δεκεμβρίου βεβαίωση διακοπής λειτουργίας του ιδιωτικού τους ιατρείου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κάποιοι από τους 1.100 γιατρούς που είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνητο 2014, όταν τους είχε ζητηθεί να επιλέξουν μεταξύ του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και του ιδιωτικού τους ιατρείου, δικαιώθηκαν κατοχειρώνονατς ασφαλιστικά μέτρα υπέρ τους, σύμφωνα με τα οποία είχαν δικαίωμα να διατηρούν παράλληλα με το ΠΕΔΥ και ιδιωτικό ιατρείο. Σεα υτήν την περίπτωση ανήκουν και οι γιατροί με τους οποίους άνοιξε μέτωπο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Όπως λένε, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ που υπογράφει το έγγραφο παραβιάζει ευθέως τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, μάλιστα, παρότι ο διοικητής είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την εργασία των γιατρών χωρίς διακοπή του ελευθερίου επαγγέλματός τους, αυτός απειλεί ότι θα περάσει τους εργαζόμενους από πειθαρχικό επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους να προσφύγουν στα δικαστήρια.

«Εάν το κράτος φέρεται έτσι στους εργαζόμενους – και μάλιστα σε εκείνους που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια – τότε, ποιο είναι το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας;», αναρωτιέται το προεδρείο της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ.