ΠΟΕΔΗΝ: «Ξέφραγο αμπέλι» το Νοσοκομείο της Άμφισσας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο Άμφισσας και ειδικά στην παθολογική κλινική 25 κλίνες είναι κλειστές. Το αποτέλεσμα είναι να διεξάγονται 30 διακομιδές εκτάκτων περιστατικών το μήνα προς άλλα νοσοκομεία (Λαμία, Λάρισα κλπ).

Και συνεχίζουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

24 ημέρες το μήνα δεν γίνονται αξονικές τομογραφίες λόγω έλλειψης ακτινολόγων ιατρών.
Επίσης, οφθαλμολογικό μηχάνημα παραμένει 8 μήνες χαλασμένο και δεν γίνονται χειρουργεία καταρράκτη.

Ξέφραγο αμπέλι το Νοσοκομείο. Άστεγοι κοιμούνται εντός του Νοσοκομείου.  Απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας μετά από αίτημα της Διοικήτριας, ορίζει οδηγούς της Διοικήτριας γιατρό και τον Προϊστάμενο Παραϊατρικών Επαγγελμάτων. Αν είναι δυνατόν!!!

Βγαίνει από τα …ράσα του ο Δεσπότης

Σε σύσκεψη που έγινε στην πόλη της Άμφισσας ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη είπε για την κατάσταση του Νοσοκομείου «βγαίνω από τα ράσα μου».

Άλλο ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο που μαραζώνει λόγω ελλείψεων Ιατρών, Νοσηλευτών και κονδυλίων.
Παθολογική Κλινική: 25 κλινών υπεραπαραίτητη για τους κατοίκους της περιοχής. Παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψης Παθολόγων και Καρδιολόγων. Στο Νοσοκομείο υπηρετούν 2 Παθολόγοι και 2 Καρδιολόγοι. Κάθε γιατρός εφημερεύει 7 ημέρες το μήνα. Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά. Στη καλύτερη των περιπτώσεων όταν δεν λείπουν με άδεια, καλύπτουν μόνο 14 ημέρες το μήνα.

Παθολογική κλινική

Γι’ αυτό η Παθολογική κλινική 25 κλινών είναι κλειστή. Το χειμώνα που θα είναι σε έξαρση οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ειδικά ηλικιωμένων ανθρώπων, πως θα αντιμετωπίζονται;
30 έκτακτα περιστατικά κατά μέσο όρο κάθε μήνα, διακομίζονται λόγω έλλειψης Καρδιολόγων και Παθολόγων και τις κλειστής παθολογικής κλινικής, προς άλλα Νοσοκομεία (Λαμία, Λάρισα κλπ).
Γνωρίζετε να υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς να λειτουργεί παθολογική κλινική; Παγκόσμιο φαινόμενο.

Υπάρχουν 3 Αναισθησιολόγοι που όταν εργάζονται όλοι καλύπτουν εφημερίες 21 ημέρες το μήνα. Εάν τύχει έκτακτο περιστατικό που θέλει διασωλήνωση τις ημέρες που δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος δεν υπάρχει δυνατότητα και κινδυνεύει η ζωή του κατά την διακομιδή.
Υπηρετούν 2 Παιδίατροι. Καλύπτουν το Νοσοκομείο 14 ημέρες το μήνα.

Στο Νοσοκομείο απέμεινε 1 Επικουρική Ακτινολόγος. Η Ακτινολόγος εφημερεύει 7 ημέρες το μήνα. Τις υπόλοιπες 23 ημέρες είναι ακάλυπτο το Νοσοκομείο. Στα έκτακτα περιστατικά (αιμορραγίες) δεν υπάρχει δυνατότητα εκτίμησης της κατάστασης, αφού δεν γίνονται αξονικές τομογραφίες. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χειρουργικά εάν χρειάζεται. Διακομίζονται στη Λαμία, στη Λάρισα και ο θεός βοηθός.

Υπάρχει 1 Οφθαλμίατρος ο οποίος έκανε χειρουργικές επεμβάσεις (καταρράκτη). Χάλασε το μηχάνημα εδώ και 8 μήνες και παραμένει χαλασμένο. Δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή.

Οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται. Ξέφραγο αμπέλι είναι το Νοσοκομείο!!! Φύλαξη δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο παρά μόνο ένας υπάλληλος μέσω ΟΑΕΔ το πρωί. Απόγευμα – νύκτα κανένας!!!

Έγγραφο

Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου στο οποίο περιγράφει ότι άτομο Βουλγαρικής υπηκοότητας κατασκήνωσε και κοιμάται στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου και περιφέρεται με τις κουβέρτες εντός του Νοσοκομείου. Η κατασκήνωση κρατάει πάνω από ένα μήνα.
Και όμως στο Νοσοκομείο που είναι σε τέτοια κατάσταση από ελλείψεις προσωπικού γίνονται καραμπινάτα, προκλητικά Ρουσφέτια!!!

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 10969/128148/21-7-2015 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, μετά από αίτημα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου ορίζει τακτικό οδηγό Υπηρεσιακού αυτοκινήτου τον Προϊστάμενο Μικροβιολογικού – Ακτινολογικού Εργαστηρίου τον κο Π……. Ν…….. και αναπληρωματικό οδηγό Υπηρεσιακού αυτοκινήτου τον κο Α………… Κ……. Επιμελητή Α’ Χειρουργικής. Η απόφαση ισχύει από 21/7/2015 έως 31/12/2017. Όταν λένε υπηρεσιακό αυτοκίνητο εννοούν ότι γίνονται με τη βούλα οδηγοί της Διοικήτριας.
Αν είναι δυνατόν!!!

Ένα Νοσοκομείο που δεν έχει προσωπικό, ένας γιατρός και ένας προϊστάμενος του Εργαστηρίου κάνουν τον οδηγό της Διοικήτριας.

Ο Προϊστάμενος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει μόνο νύκτα. Πως συντονίζει το τμήμα με μία Ακτινολόγο ιατρό που απέμεινε, το οποίο δεν είναι σε θέση να πραγματοποιεί αξονικές τομογραφίες για 24 ολόκληρες ημέρες το μήνα;
Προκαλούν τους πάντες. Κάνουν τον οδηγό της Διοικήτριας. Ο γιατρός αυτές τις ημέρες λείπει για μετεκπαίδευση. Γυρνώντας θα συνεχίσει το λειτούργημα του οδηγού της Διοικήτριας!!!
Που το ματαείδατε Γιατρός και Προϊστάμενος Παραϊατρικών να είναι οδηγοί της Διοικήτριας.
Κακοδιοίκηση!!! Απαξίωση!!! Συρρίκνωση!!!

Στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην πόλη για τη Σωτηρία του Νοσοκομείου με κατοίκους της πόλης, παρουσία της ΠΟΕΔΗΝ και εκπροσώπων της εκκλησίας χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Μητροπολίτη. «Με όσα διαπιστώνω και άκουσα για το Νοσοκομείο μας βγαίνω από τα ράσα μου»
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ