ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Λαμίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, η ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας λειτουργεί με έναν ιατρό με βαθμό διευθυντή της παθολογικής Ογκολογίας. Την ίδια ώρα, εξυπηρετεί σε χημειοθεραπείες 4.000 καρκινοπαθείς του νομού Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών.

Διαβάστε τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

Ο ένας και μοναδικός γιατρός Ογκολογίας του Νοσοκομείου και λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, γνωστοποίησε στη Διοίκηση και τους Εργαζόμενους, ότι τέλος του χρόνου παραιτείται για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

Με βάση τα περιστατικά που εξυπηρετούνται η Ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου θα έπρεπε να καλύπτεται με τρεις ογκολόγους . Από την 1 Ιανουαρίου 2018 η Ογκολογική κλινική βάζει λουκέτο. Φως για πρόσληψη ογκολόγων δεν υπάρχει.

Οι 4.000 καρκινοπαθείς πολλοί εξ’ αυτών τελικού σταδίου, κατάκοιτοι θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν για θεραπεία στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Πώς να αντέξουν οικονομικά;

Πολλοί εξ’ αυτών είναι σε καροτσάκια ή φορεία. Πώς θα πηγαινοέρχονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στα Νοσοκομεία για χημειοθεραπείες;
Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιοκτήτες του Ιδιωτικού Ογκολογικού Κέντρου της πόλης.
Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 50% είναι ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Παρά ταύτα 20 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως Νοσηλευτές ) είναι μετακινημένοι προς Υγειονομικές Μονάδες της Θεσσαλίας. Ανοίγουν μία τρύπα για να βουλώσουν άλλη.

Πού είναι οι προσλήψεις προσωπικού;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας:

ΔΤ ΛΑΜΙΑΣ