ΠΟΕΔΗΝ: Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κω και το ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
γιατροί
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από την ΠΟΕΔΗΝ, "θέλουμε να συγχαρούμε για την ευσυνειδησία και τον ανθρωπισμό που επέδειξαν το Ιατρικό – Νοσηλευτικό – Τεχνικό – Διοικητικό – Λοιπό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου ΚΩ, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική που έκαναν ότι μπορούσαν για να διακομίσουν άμεσα τους τραυματίες του σεισμού, και τον Ερυθρό Σταυρό.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Τα μεσάνυχτα, αμέσως μετά το σεισμό όσοι εργαζόμενοι ήταν στο νησί σε ρεπό ή άδεια βρέθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο. Ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω παρά τον πανικό και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ίδιοι με ζημιές ή τραυματισμούς δικών τους ανθρώπων. Έσωσαν ανθρώπους.

Στο Νοσοκομείο προσήλθαν 150 τραυματίες στα ΤΕΠ με μεγαλύτερους ή μικρότερους τραυματισμούς. Περιποιήθηκαν τα τραύματά τους. Πρόλαβαν στα βιβλία να καταγράψουν μόνο 50. Προσήλθαν 2 νεκροί. Έγιναν 13 εισαγωγές και 5 σοβαρά χειρουργεία (1 ακρωτηριασμός νεαρού ατόμου, ορθοπεδικά χειρουργεία από τραυματισμούς). Έγιναν 7 αεροδιακομιδές. 1 αεροδιακομιδή θα γίνει σήμερα στην Τουρκία ατόμου τουρκικής καταγωγής.

Συγχαρητήρια!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ