ΠΟΕΔΗΝ: Πόσων ετών ήταν το ψυγείο που εξερράγη στον «Άγιο Σάββα»;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει συνέχεια στο θέμα με την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" εξηγώντας ότι πρόκειται για έκρηξη ψυγείου στο διάδρομο της πτέρυγας το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ασθενείς και οι συνοδοί!

Όπως αναφέρει, ήταν 3:30 – 3:40 η ώρα τα ξημερώματα Παρασκευής 1/9/2017 στην πτέρυγα 4ο τμήμα βορειοανατολικό στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ στην οποία νοσηλεύονται χειρουργικά περιστατικά ξέσπασε φωτιά και οι πυκνοί καπνοί κατέκλυσαν όλη την πτέρυγα.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για τους ασθενείς… Το λιγοστό προσωπικό με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερε και απομάκρυνε τους ασθενείς με ασφάλεια. Η φωτιά προήλθε από έκρηξη ψυγείου που βρισκόταν στην αρχή του διαδρόμου της πτέρυγας, γι’ αυτό και η απομάκρυνση των ασθενών ήταν πολύ επικίνδυνη. Στο ψυγείο αυτό τοποθετούσαν τρόφιμα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι συνοδοί. Ευτυχώς την ώρα της έκρηξης του ψυγείου δεν υπήρχε κοντά ασθενής ή συνοδός ώστε να κινδυνέψει άμεσα η ζωή του. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι ασθενείς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς χωρίς ευτυχώς σοβαρά προβλήματα για την υγεία τους».

Και καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ: «Η πυροσβεστική που έγκαιρα έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά ερευνά τα αίτια της έκρηξης του ψυγείου. Ας μας απαντήσει ο λαλίστατος διοικητής του Νοσοκομείου, πόσο ετών ήταν το ψυγείο; Ήταν συντηρημένο; Πρέπει να υπάρχει ψυγείο στο διάδρομο των κλινικών;».

Νωρίτερα ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Δενδραμής είχε στείλει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα και ώρα 3,25 π.μ. εκδηλώθηκε φωτιά στον 4 όροφο του Νοσοκομείου, σε κλινική του χειρουργικού τομέα και συγκεκριμένα στο χώρο εξυπηρέτησης ασθενών και συνοδών.
Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη επέμβαση του προσωπικού, αλλά και της πυροσβεστικής που κατέφθασε σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώνοντας την κατάσβεση.
Οι ασθενείς μεταφερθήκαν σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου.
Το ανακριτικό της πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της φωτιάς.
Οι ζημίες που προκλήθηκαν περιορίζονται σε ένα οικιακό ψυγείο, μια πόρτα, σε τμήμα της ψευδοροφής και σε φθορές στους τοίχους