ΠΟΕΔΗΝ: Η πάταξη της διαφθοράς του κ. Πολάκη προσωποποιημένη στον Διοικητή του «Αττικόν»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η έλλειψη κεντρικών διαγωνισμών για την προμήθεια των δημόσιων νοσοκομείων έχει οδηγήσει στο φαινόμενο των εξωσυμβατικών, μονομερών προμηθειών που κάνει ο κάθε διοικητής για το ίδρυμα το οποίο διευθύνει. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σήμερα την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας που είναι και πανεπιστημιακό, το "Αττικόν".

Διαβάστε τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

Στο Αττικό Νοσοκομείο επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κάνουν διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών.
Οι προμήθειες πάσης φύσεως υλικών γίνονται εξωσυμβατικά. Τέτοια ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!

Μάλιστα για να είναι σύννομοι σπάνε τις αγορές υλικών έως 20.000€ + ΦΠΑ για να μπορούν να τα προμηθεύονται χωρίς διαγωνισμούς. Τα πάσης φύσεως υλικά, στο ΑΤΤΙΚΟΝ επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα προμηθεύεται εξωσυμβατικά.

Από το έτος 2012 συστήθηκαν δύο Επιτροπές με έξι υπαλλήλους που εναλλάσσονται στις δύο Επιτροπές που συστήθηκαν χωρίς να έχουν γνώση της αγοράς, όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Η μία Επιτροπή είναι για την αγορά υλικού Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ηλεκτροτεχνολογικού, κτιριακού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής και η δεύτερη Επιτροπή είναι για την αγορά υγειονομικού υλικού. Σχεδόν το σύνολο των προμηθειών του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ γίνονται εξωσυμβατικά με σπάσιμο της δαπάνης έως 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ χωρίς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ!!!

Τέτοια αξιοποίηση των χρημάτων του Δημοσίου!!!

Οι έξι υπάλληλοι που κατά μαγικό τρόπο πάντα βρίσκονται στις εν λόγω δύο Επιτροπές χωρίς να το θέλουν (που είναι η κλήρωση;) από το έτος 2012 επικαλούμενοι άγνοια της αγοράς, υπογράφουν τα εντάλματα των αγορών με επιφύλαξη.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο το πρώτο καιρό, θεωρούσε εντάλματα πληρωμής καθ’ ότι οι εξωσυμβατικές αγορές αποτελούσαν μικρό μέρος των προμηθειών του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξέφυγαν τα πράγματα. Οι προμήθειες στο σύνολό τους είναι εξωσυμβατικές. Οι συνάδελφοι των Επιτροπών υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμών με επιφύλαξη όπως έκαναν πάντα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο (Υπηρεσία Επιτρόπου) αρνείται να θεωρήσει εντάλματα πληρωμής εξωσυμβατικών υλικών που υπογράφουν τα μέλη των Επιτροπών με επιφύλαξη.
Πως είναι δυνατόν να θεωρήσουν την προμήθεια σχεδόν του συνόλου των υλικών εξωσυμβατικά;

Τι κάνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου που διόρισε ο κος Πολάκης;
Ναι ο κος Πολάκης που εμφανίζεται ως Ρομπέν των Δασών της κάθαρσης στο ΕΣΥ.
Καλεί σε απολογία μέλος της Επιτροπής που τα αρχικά του ονόματός της είναι Π.Α., ΠΕ Μηχανικός, στο επάγγελμα και είναι εργαζόμενη στο Νοσοκομείο από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξή του. Αντί να την επαινέσει, της επιβάλει ποινή 5 ημερών στέρησης μισθού επειδή υπογράφει άκουσον – άκουσον!!! με επιφύλαξη την αγορά εξωσυμβατικών υλικών, λόγω έλλειψης γνώσης της αγοράς.

Δηλαδή προσπαθεί να προστατέψει τα χρήματα του Νοσοκομείου και τιμωρείται!!! Γιατί;;;;
Τέτοια πάταξη της διαφθοράς και κάθαρση συντελείται στο σύστημα του κου Πολάκη!!!
Μάλιστα ο Διοικητής κάλεσε και άλλον συνάδελφο μέλος της Επιτροπής που υπέγραφε με επιφύλαξη σε απολογία. Έρχεται νέα ποινή. Αποφασίζουμε και Διατάζουμε!!!
Το Νοσοκομείο έχει μειωμένο προϋπολογισμό 50% σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν τα Μνημόνια. Δεν είναι σε θέση να προμηθευτεί και να συντηρήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, να προμηθευτεί υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, να συντηρήσει την υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ένα Νοσοκομείο που δεν μπορεί να βάλει κλιματισμό στα ΤΕΠ και «βράζουν» οι Ασθενείς το καλοκαίρι περιμένοντας να εξυπηρετηθούν πάνω από 8 ώρες. Δεν έχουν χρήματα να τοποθετήσουν κλιματισμό στα πλυντήρια και τον ιματισμό. Χαλάνε ιατρικά μηχανήματα και μένουν χαλασμένα. Ράντζα παντού. Δεν έχει χρήματα να αξιοποιήσει άδειους χώρους για την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας.

Και όμως σκορπάνε χρήματα για αγορά εξωσυμβατικών υλικών.

Κανονικά ο κος Πολάκης ως Ρομπέν των Δασών κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα πρέπει να απομακρύνει τον Διοικητή, να ακυρώσει την ποινή της συναδέλφου και να της απονείμει εύσημο μνεία για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Αλλά που τέτοια ευαισθησία!!!
Μόνο λόγια του facebook!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ