ΠΟΕΔΗΝ: Μας πήραν τη ντουντούκα και την εξετάζουν στο εγκληματικό…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Το ακούσαμε κι αυτό! Το ενοχλητικό αλλά κατά τα άλλα ....αθώο αντικείμενο, κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ και εξετάζεται ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης! Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον από την ΠΟΕΔΗΝ...

Σχετικά με την «σύλληψη» της ντουντούκας της ΠΟΕΔΗΝ, αξίας 700 ευρώ, ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης και ως προς την εξέτασή της από το εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Διαβάστε τι αναφέρουν:

Κε Υπουργέ σώζουμε ζωές Ασθενών καθημερινά. Δεν είμαστε τρομοκράτες!!!

Κύριε Υπουργέ,

Τουλάχιστον ως  περιστατικό, που εκφεύγει της κοινής λογικής, μπορεί να χαρακτηριστεί η «αφαίρεση» από την αστυνομία της ντουντούκας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 με την προφορική δικαιολογία «ότι πρέπει να ληφθούν αποτυπώματα». Το ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Τσακαλώτο, ο οποίος αν και ενημερώθηκε για την αφαίρεση, αδιαφόρησε επιδεικτικά.

Χαρακτηριστικό δε της πρωτοφανούς αυθαιρεσίας των δυνάμεων της Τάξεως, αποτελεί το γεγονός, ότι η ντουντούκα αφαιρέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς να μας παραδοθεί αντίγραφο οποιασδήποτε έκθεσης της αστυνομίας  ή άλλου έγγραφου, που να δικαιολογεί την πράξη αυτή, όπως θα περίμενε κανείς στα πλαίσια μίας ευνομούμενης Πολιτείας και χωρίς βεβαίως η ντουντούκα να μπορεί να συνδεθεί με την τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος, εκτός και εάν κατά την άποψη της αστυνομίας είναι έγκλημα η εκφώνηση συνθημάτων ή η ελεύθερη έκφραση των αιτημάτων των συγκεντρωμένων εργαζομένων των Νοσοκομείων.

Τι είναι τελικά η ντουντούκα;

Τι είναι η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ; Προϊόν εγκληματικής οργάνωσης; Τι αποτυπώματα ψάχνει να βρει η αστυνομία; Δεν είμαστε τρομοκράτες. Εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ  είμαστε και σώζουμε καθημερινά ζωές Ασθενών.

Η ντουντούκα αναμετέδιδε τα συνθήματα των διαδηλωτών σε δυνατότερο ήχο. Όλα τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κρατήσει κατά το παρελθόν (ως αντιπολίτευση) ντουντούκα και εκφωνούσαν πύρινους λόγους κατά των Μνημονίων. Δεν κατασχέθηκαν!!!

Είναι κωμικοτραγικά αυτά που συμβαίνουν. Δεν θυμόμαστε κάτι τέτοιο να έχει συμβεί από άλλη Δημοκρατική Κυβέρνηση.

Παρά τις προσπάθειες μας, μέχρι σήμερα, αγνοούμε την τύχη της ντουντούκας. Και εάν βεβαίως θεωρεί η κυβέρνηση ότι με τον τρόπο αυτό θα μας κάνουν να σιωπήσουμε, είναι πολύ γελασμένοι. Η ντουντούκα είναι απλώς το μέσο. Η δύναμή μας είναι η φωνή των εργαζόμενων στην Υγεία και την Πρόνοια, που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους. Και η δύναμη αυτή δεν φιμώνεται, δεν σιωπά και δεν τρομοκρατείται.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την περιστολή της αυθαιρεσίας. Να διατάξετε άμεσα την απόδοση της ντουντούκας στην Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η οποία μετά από τόσους και τόσους αγώνες έφτασε ακόμα και να κατασχεθεί από την Ασφάλεια όχι γιατί διέπραξε κάποιο αδίκημα, αλλά γιατί εκφράζει την μία και μοναδική αλήθεια για όσο συμβαίνουν σήμερα. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την τρομοκρατία εις βάρος των μαχόμενων εργαζόμενων στα Νοσοκομεία για τα δίκαια αιτήματα τους.

Στην ΠΟΕΔΗΝ δεν θα μπει κυβερνητικό φίμωτρο, όσες ντουντούκες κι αν μας κατάσχει η Αστυνομία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ