ΠΟΕΔΗΝ: Καταρρέει το νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν τοποθετούν βηματοδότες, δεν έχουν υλικά για στεφανιογραφίες, έχουν έλλειψη προσωπικού στο μαστογράφο και γενικά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας". η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει σήμερα το θέμα στέλνοντας την ανακοίνωση των εργαζομένων.

Καρδιολογική Κλινική – Βηματοδοτικό Κέντρο

Έπαψε το Μήνα Μάρτη να τοποθετεί βηματοδότες λόγω έλλειψης υλικών. Οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που χρειάζονται τοποθέτηση βηματοδότη ταλαιπωρούνται. Αυτό θα συμβαίνει τουλάχιστον για το μήνα Μάρτη.

Αιμοδυναμικό τμήμα

Δεν γίνονται στεφανιογραφίες λόγω έλλειψης υλικών, παρ’ ότι το αιμοδυναμικό τμήμα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και διαθέτει κατάλληλη στελέχωση σε γιατρούς και Νοσηλευτικό Προσωπικό εκπαιδευμένο.

Οφθαλμολογική Κλινική

Δεν γίνονται φλουροαγγειογραφίες και OCP παρά την ύπαρξη εξοπλισμού και στελεχιακού δυναμικού. Τα εν λόγω μηχανήματα είναι κλεισμένα – αποθηκευμένα στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής Κλινικής.

Μαστογραφίες γίνονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα λόγω έλλειψης Προσωπικού παρότι το Νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονο-καινούργιο μαστογράφο.

Οι ασθενείς για όλες τις παραπάνω εξετάσεις ή επεμβάσεις ταλαιπωρούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή επιβαρύνονται οικονομικά πηγαίνοντας στον Ιδιωτικό Τομέα. Και όμως οι Υπουργοί Υγείας, ωραιοποιούν την κατάσταση. Τα Νοσοκομεία δυστυχώς καταρρέουν.

Σας κοινοποιούμε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

ΠΡΟΣ: – Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
ΚΟΙΝ: – Διοίκηση 6ης Υ.Πε.
ΠΟΕΔΗΝ
Μ.Μ.Ε

Παρά τις προσπάθειές μας, να γίνει το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, ένα Νοσοκομείο που να μπορεί να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας, πέρα από την στασιμότητα –την σιωπή των αρμοδίων για τον οργανισμό και την στασιμότητα στην ανάπτυξή μας, καθημερινά βλέπουμε προβλήματα που επηρεάζουν και μάλιστα πολύ σοβαρά αυτήν την προοπτική, αυτή μας την επιδίωξη, την αναγκαιότητα.

Ένα από τα προαναφερόμενα εμπόδια έχει να κάνει με την τοποθέτηση βηματοδοτών, που αυτήν την περίοδο τον μήνα που διανύουμε, λόγω έλλειψης των σχετικών υλικών, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε σ΄ αυτές τις ανάγκες και υποχρεώσεις, παραπέμποντας τους σχετικούς ασθενείς σε άλλα Νοσοκομεία, εξέλιξη αρνητική για το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και μάλιστα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.

Πέρα από το προαναφερόμενο γεγονός, επίσης λόγω έλλειψης υλικών και πάλι και όχι μόνον, παρ΄ ότι έχουμε την σχετική υποδομή (εξοπλισμό και δυναμικό) δεν κάνουμε ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Επίσης δεν κάνουμε ΦΛΟΥΡΟΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΕΣ και OCP, παρά την ύπαρξη του στελεχιακού δυναμικού και του εξοπλισμού που παραμένει αποθηκευμένος σε θαλάμους της Οφθαλμολογικής Κλινικής, παραπέμποντας δυστυχώς έτσι τους πολίτες σε άλλα Νοσοκομεία και στον Ιδιωτικό τομέα.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν και στις ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, όπου δυστυχώς λειτουργούμε μόνον τις δύο ημέρες της εβδομάδας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι, αυτά τα προαναφερόμενα που δεν είναι και τα μόνα, δεν θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, ζητάμε το συντομότερο δυνατόν σχετική συνάντηση μαζί σας.