ΠΟΕΔΗΝ κατά Παύλου Πολάκη για τα γεγονότα στο «Έλενα Βενιζέλου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερωτηματικά για τη στάση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ διατυπώνει η ΠΟΕΔΗΝ στοχοποιώντας κυρίως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Διαβάστε εδώ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Α. τις καταγγελίες από τους εργαζόμενους.

Διαβάστε παρακάτω τα σχόλια από το ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ:

Τα σκουριασμένα κλιματιστικά που δείξαμε το καλοκαίρι και τρέχουν νερά παραμένουν. Όλο το Νοσοκομείο στάζει. Πρέπει για να μην βραχείς να κρατάς ομπρέλα στους θαλάμους ασθενών και τους διαδρόμους.

Τα εν λόγω κλιματιστικά που δεν λειτουργούν χρησιμοποιούνται για θέρμανση το χειμώνα, καθ’ ότι το Νοσοκομείο δεν διαθέτει καλοριφέρ στους θαλάμους ασθενών. Θα παγώνουν τα νεογνά και οι Nνοσηλευόμενες γυναίκες.

Σας κοινοποιούμε έγγραφα του Σωματείου και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας που δείχνουν την άσχημη κτηριακή κατάσταση του Νοσοκομείου.

Εν τούτοις η Διοίκηση λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν τοποθετεί ούτε μία πρίζα, με αποτέλεσμα να είναι γυμνά τα καλώδια .

Οι τοίχοι τρέχουν νερά τα οποία μαζεύουν κάθε πρωί με κουβάδες οι καθαρίστριες.
Πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες τον κο Πολάκη είναι η διασφάλιση της υγείας των νεογνών, των εγκύων γυναικών και όλων των ασθενών που βρίσκονται στο Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Υποβάθμιση της κατάστασης

Υποβαθμίζουν την κατάσταση αντί να λάβουν σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ακόμη δεν φρόντισαν να ενημερώσουν επίσημα τους εργαζόμενους. Ο κος Τσίπρας να χαίρεται τον Αν. Υπουργό Υγείας. Κάνει μία χαρά όσα θα ήθελε να κάνει ο ίδιος, αλλά λόγω του θεσμικού του ρόλου δεν μπορεί.

Ελπίζουμε ο κος Πολάκης τώρα να αγοράσει αντιδραστήρια για το ΚΕΔΥ που από την αρχή τους χρόνου δεν πραγματοποιεί μικροβιολογικές αναλύσεις δειγμάτων των Νοσοκομείων λόγω έλλειψη αντιδραστηρίων.

Στην περίπτωση που τα νέα δείγματα που ελήφθησαν και απεστάλησαν στο ΚΕΔΥ είναι αρνητικά, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι στα δείγματα της 5ης Οκτωβρίου δεν υπήρχε το βακτήριο της χολέρας;

Τα αποτελέσματα του ελέγχου του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο της χολέρας εκδόθηκαν 13/10/2017 και ενημερώθηκε περί αυτού η Διοίκηση.
Ποια είναι τα μέτρα που έλαβε η Διοίκηση από 13 έως 18 Οκτωβρίου που αποκαλύφθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ το ζήτημα;

Γιατί το σφράγισμα του υπογείου έγινε μόλις χθες μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
Τι μέτρα έλαβε η Διοίκηση μεταξύ 13-18 Οκτωβρίου για να αποφύγει την μετάδοση του βακτηρίου;

Το έγγραφο της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας γιατί δεν κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους να προσέχουν να μην έρχονται σε επαφή με τον χώρο που ελήφθησαν τα δείγματα;
Αφού αμφισβητούνται τα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού, γιατί μόλις χθες ελήφθησαν νέα δείγματα για να αποσταλούν στο ΚΕΔΥ και όχι άμεσα 13/10 με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δείτε το σχόλιο του κ. Πολάκη στο facebook:

POLAKHS