ΠΟΕΔΗΝ: Η αξιολόγηση στο στόχαστρο των εργαζομένων στο ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως λένε από την ΠΟΕΔΗΝ, παραπάνω από 50.000 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια συνεχίζουν να ΑΠΕΡΓΟΥΝ – ΑΠΕΧΟΥΝ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ παρά την εκβιαστική – κατάπτυστη τροπολογία Γεροβασίλη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Ποσοστό συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ 97%. Παρήλθε σήμερα η προθεσμία υποβολής των φύλλων αξιολόγησης από τους υπαλλήλους, οι οποίοι γύρισαν για άλλη μια φορά την πλάτη στην κυβέρνηση.

Από αύριο Τρίτη 3/10/2017 ξεκινάει το εικοσαήμερο της Ντροπής για την υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση. Παρά την Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση που κηρύξαμε η οποία δεν αμφισβητήθηκε από την κυβέρνηση στα Δικαστήρια ως παράνομη και καταχρηστική, με βάση την τροπολογία Γεροβασίλη εκβιάζονται οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ Αξιολογητές να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης των Απεργών Υπαλλήλων και τα δικά τους. Εάν δεν το πράξουν χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις κρίσεις για την επιλογή Προϊσταμένων όποτε αυτές γίνουν.

Οι κρίσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί  πέρυσι με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Παρότι τελειώνει και το έτος 2017 ακόμη δεν ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο το Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης εκ του οποίου θα επιλεγούν οι Γενικοί Διευθυντές της Δημόσιας Διοίκησης. Οι επιλεγέντες Γενικοί Διευθυντές θα οριστούν μέλη των Συμβουλίων Κρίσης των Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης. Φέξε μου και γλίστρησα.

Για ποια αξιοκρατική Αξιολόγηση μιλάμε όταν οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων είναι όλοι με ανάθεση και όχι με κρίση ευάλωτοι σε παρεμβάσεις από τις Διοικήσεις, τα κόμματα και την κυβέρνηση;

Την αξιολόγηση η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ δεν την θέλουν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Ένας Νοσηλευτής για 40 Ασθενείς σε κάθε κλινική ανά βάρδια με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδεις από το έτος 2012.

Με την Αξιολόγηση το μόνο που θέλουν είναι να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 έως το 100, η οποία κατηγοριοποίηση θα είναι το εργαλείο για να αφαιρούν δικαιώματα από τους αρίστους και να δίνονται στους πιο αρίστους για να εφαρμόσουν τις δυσμενείς μισθολογικές και υπηρεσιακές μνημονιακές πολιτικές. Εξάλλου όλοι αναγνωρίζουν ότι εάν τα Νοσοκομεία είναι όρθια αυτό οφείλεται στους λιγοστούς εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά και τη ψυχή τους για να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να συγκροτήσει τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων στα Νοσοκομεία. Με την διαδικασία των αναθέσεων επιδιώκει να χειραγωγήσει, να κομματικοποιήσει το κράτος, όπως λέει και ο κος Πολάκης. Εξάλλου ο ίδιος δημόσια παραδέχτηκε ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης κατάληψης του Κράτους.

Από τους 2.100 Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων που διαθέτουν τα Νοσοκομεία της Χώρας καρατομήθηκαν επί των ημερών Πολάκη 800 εντελώς παράνομα παρότι είναι σε νόμιμη παράταση μετά από επιλογή από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης. Η θητεία με βάση το νόμο παρατείνεται έως την επιλογή νέων.

Τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων τις απαγορεύει ο Νόμος 4369/2016. Νόμος Σύριζα τον οποίον οι Διοικήσεις κατ’ εντολή Πολάκη γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια.

Λειτουργεί Διευθυντήριο με επικεφαλής τον κο Πολάκη και την συμμετοχή κομματικών Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν προγραφές Προϊσταμένων μη αρεστών, που δεν προσκύνησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτέ στο παρελθόν με καμία εναλλαγή κυβέρνησης δεν είχαμε καθαιρέσεις Προϊσταμένων σε τέτοια έκταση. Και για μια καθαίρεση Προϊστάμενου ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ήταν στα κάγκελα. Τώρα που τις κάνουν οι ίδιοι μιλιά. Επί προηγούμενων κυβερνήσεων οι παράνομες καθαιρέσεις κατ’ έτος δεν υπερέβαιναν τους πέντε Προϊσταμένους. Τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια έχουμε 800 παράνομες καρατομήσεις Προϊσταμένων και μιλάμε για Προϊσταμένους που είναι κατά γενική ομολογία άριστοι στα καθήκοντά τους.

Για ποια λοιπόν αξιολόγηση μιλάμε;

Θυμίζουμε ότι Αξιολογητές των Υποδιευθυντών και των Διευθυντών είναι οι Διοικητές των Νοσοκομείων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον κο Πολάκη. Είναι οι ίδιοι Διοικητές που καθαίρεσαν 800 από 2.100 Προϊσταμένους και κάθε ημέρα συνεχίζουν να καθαιρούν δεκάδες.

Με αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει Αξιοκρατία. Τελεία και παύλα!!!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΚΑΒ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

8πμ έξω από τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γ.Λ.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Για την Αττική: Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ – 1μμ

Για τα υπόλοιπα Σωματεία Μέλη: 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση
Διεκδικούμε

·        Δωρεάν Υγεία

·        Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας

·        Ένταξη στα ΒΑΕ

·        Κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών

Απεργούμε – Απέχουμε από την Αξιολόγηση

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ