Η ΠΟΕΔΗΝ απαριθμεί τα ψέματα του πρωθυπουργού για την Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Ο κ. Τσίπρας πριν δύο χρόνια στα εγκαίνια της ΔΕΘ έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο, σε ένα νόμο. Πέρσι έσκιζε τα μνημόνια με το Παράλληλο Πρόγραμμα. Το μόνο που έκανε είναι να αφήσει το λαό πανί με πανί. Φέτος επιδόθηκε σε ψεύτικους σοφικισμούς και ακροβατισμούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το μόνο που έκανε είναι να σκίσει μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά δικαιώματα και βέβαια το Εθνικό Σύστημα Υγείας...". Με αυτά τα καυστικά σχόλια ξεκινάει την ανακοίνωσή της το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρπυν από την Ομοσπονδία, «ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» φθάνει στην Αθήνα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί και πορεία στήριξης της Δημόσιας Υγείας 10 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα γίνει στο ΕΚΑΒ και θα διέλθει από όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών ενώ θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΑΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Όλο θα και θα και θα. Πάψε βρε παραμυθά….. Συνεχίζουν οι άνθρωποι να πεθαίνουν αβοήθητοι … Κοίτα ποιος μιλάει και θέλει και χειροκρότημα; Ο λαϊκιστάκος «Μαυρογιαλούρος» που οδηγεί τους πολίτες στα «κοινωνικά τάρταρα» με τις φορομπηχτικές φορολυστρικές πολιτικές που ασκεί και απαιτεί και το χειροκρότημα. Που διαλύει τις συντάξεις μαζί με τον κο Κατρούγκαλο και πουλάνε τρέλα ότι δεν κόψανε συντάξεις.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν παίζεται με τα ψέματα που σοφίζεται.
Ανακάλυψε από το βήμα της ΔΕΘ ότι υλοποίησε μία σειρά δράσεων εντός του 2016. Εδώ γελάνε και κλαίνε ταυτόχρονα. Είχε μάλιστα το θράσος να απαριθμήσει ένα σωρό ΨΕΜΑΤΑ για τη Δημόσια Υγεία.

ΨΕΜΑΤΑ Νο 1

«Δωρεάν πρόσβαση των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας». Το Δωρεάν είναι μεγάλο ψέμα.

Την πρόσβαση κε Τσίπρα την πληρώνουμε εμείς. Την υλοποιήσατε με λειψό τρόπο (εισοδηματικά κριτήρια) και την πληρώνουμε με το παραπάνω από τα ισοδύναμα μέτρα που πήρατε. Όπως πληρώνουμε με τα ίδια ισοδύναμα μέτρα την κατάργηση του 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.

Το χαράτσι των 5ευρω έφερνε στα ταμεία των Νοσοκομείων 15 εκατ. ευρώ και η περίθαλψη των ανασφαλίστων σύμφωνα με τη αναλογιστική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στοιχίζει 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Ποιόν ΕΟΠΥΥ; Αυτού που χρωστάει και της Μιχαλούς!!!

Ο ΕΟΠΥΥ εφέτος χορήγησε στα Νοσοκομεία 70 εκατ. ευρώ έναντι οφειλών δεδάκων εκατομμυρίων ευρώ. Με νόμο συμψηφίζονται οι οφειλές 2012 – 2014 προς τα Νοσοκομεία με την Κρατική Χρηματοδότηση που λαμβάνουν.
Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ για την περίθαλψη των ανασφαλίστων εφέτος.

Για την κατάργηση του 5ευρω (15 εκατ. ευρώ) και την περίθαλψη των ανασφαλίστων (100 εκατ. ευρώ που δεν δόθηκαν στο ΕΣΥ) η κυβέρνηση αναζήτησε ισοδύναμα. Αύξησε την υγειονομική περίθαλψη 2% επί των μισθών των εργαζομένων και των συνταξιούχων 2% στις Κύριες Συντάξεις και επεκτάθηκε στις Επικουρικές συντάξεις, αποδίδοντας 800 εκατ. ευρώ στη μαύρη τρύπα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Δεν κατέληξε ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τη Δημόσια Υγεία.

Παρακρατούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν συντάξεις. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικο στα ασφαλιστικά ταμεία που διεκδικεί πάνω από 2 δις ευρώ.
Η κυβέρνηση λοιπόν κατήργησε τα 15 εκατ. ευρώ του 5ευρω, θεσμοθέτησε με το τίποτα την υγειονομική περίθαλψη των ανασφαλίστων και πήρε από τους πολίτες με τα ισοδύναμα 800 εκατ. ευρώ. Να τη χαιρόμαστε τέτοια αριστερή κυβέρνηση!!!

ΨΕΜΑΤΑ Νο 2

«Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν από τις τηλεοπτικές άδειες στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους.

Ένα έσοδο που στερούσαν για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».
Κοίτα ποιος μιλάει; Η κυβέρνηση που θέλει να υπαγορεύει τις ειδήσεις στα κανάλια; Η κυβέρνηση που φτιάχνεται με την απόλυση Δημοσιογράφων, Τεχνικών και Εργαζομένων στα κανάλια. «Μέχρι το τελευταίο ευρώ των 246 εκατ. ευρώ θα δώσουμε εκεί που ανήκουν στον ελληνικό λαό είπε ο κος Τσίπρας».

Και ανέφερε μια σειρά από δράσεις όπως η ανθρωπιστική κρίση, τα γεύματα στα σχολεία, τα συσσίτια, η πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το Πρόγραμμα «Γυρίζουμε Ελλάδα» και μάλιστα για να το προβάλλει περισσότερο, είπε ότι «οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν σταματάνε εδώ. Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθούν για να αλλάξει η εικόνα των Δημόσιων Νοσοκομείων και να στηριχθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης».

Ο λαϊκιστάκος ψεύτης «Μαυρογιαλούρος» με την πρώτη δόση των 246 εκατ. ευρώ θα καταφέρει με φακιρικό τρόπο να επανασυστήσει το κοινωνικό κράτος που ο ίδιος διαλύει.Με φραγκοδίφραγκα θα αναστήσει το ΕΣΥ. Ποιος θα πρωτοπάρει τα συγκεκριμένα χρήματα; Τάζει τα πάντα. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Χρήματα τα οποία τελικά ή δεν θα πάρει ποτέ το κράτος ή θα δοθούν για την επίτευξη των Δημοσιονομικών στόχων (πρωτογενές πλεόνασμα).
Κοίτα ποιος κόπτεται για τη Δημόσια Υγεία;

Ο Μαυρογιαλούρος Πρωθυπουργός που μείωσε εφέτος την κρατική χρηματοδότηση στα Δημόσια Νοσοκομεία 350 εκατ. ευρώ, πολύ πιο πάνω και από το σύνολο των 246 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει το κράτος μετά από χρόνια από τις τηλεοπτικές άδειες. Μέσα σε ένα χρόνο 350 εκατ. ευρώ μειώθηκε η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και μετά κλαίει για το ΕΣΥ. Μας δουλεύει!!!

Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν Κρατική Χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ (Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας). Πέρυσι έλαβαν 1,5 δις ευρώ.

Με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οφείλουν 1,4 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμα στους προμηθευτές, 31 Ιουλίου 2016.

Είναι ξεφτίλα για το Σύστημα. Ασθενείς να κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για Νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή. Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώνουν λίγα ευρώ να αγοράζουν υλικά ακόμη και χαρτί υγείας.
Μέχρι δωρεές σε προϊόντα διατροφής έχουμε.

ΨΕΜΑΤΑ Νο 3

«Μέρος των 246 εκατ. ευρώ θα δοθούν για να στηριχθεί η μεγάλη !!! μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Κοίτα ποιος μιλάει.

Η επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ είναι 525 εκ. ευρώ, όσα και πέρυσι. Υπολείπεται 500 εκ. ευρώ από τα προβλεπόμενα στο συστατικό Νόμο (0,6% του ΑΕΠ). Εξαιτίας αυτού η Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη αγοράζεται από τις τσέπες των πολιτών.
Τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών, προσωπικού και οι εναπομείναντες υπάλληλοι, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται εφημερίες, νυχτερινά και αργίες.

Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες με μικρή έκπτωση. Ούτε λόγος για αγορά των αναγκαίων υπηρεσιών οι οποίες θα προσφέρονται Δωρεάν στους πολίτες.
Τα βιβλιάρια Ασθενείας κατάντησαν κουρελόχαρτα. Παρότι αυξήθηκε 2% η κράτηση για την υγειονομική περίθαλψη.
Οι πολίτες πληρώνουν τους Ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους ή μη με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης πληρώνουν τα ¾ της συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής περίθαλψης (ποσοστό επί της ασφαλιστικής τιμής, διαφορά με την πραγματική τιμή, πληρωμή εξ ολοκλήρου μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).

Σήμερα οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δεν μπορούν να προμηθευτούν το στοιχειώδες Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό (γάντια, βαμβάκι, γάζες, σύριγγες, φάρμακα, βενζίνη για τα οχήματα κ.α.). Συντηρούνται με εράνους και δωρεές ή οικονομική ενίσχυση και χορήγηση υλικών που προσφέρουν οι ΟΤΑ Α’ και β’ βαθμού.

Έκλεισε σχεδόν το 50% των Μονάδων εκ των οποίων οι μισές στη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε 29 Δήμους όλης της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι Ιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 140 Δήμους δεν υπάρχει Καρδιολόγος, σε 110 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 70 Δήμους έμειναν χωρίς Παιδίατρο.

Πόσα άλλα ψέματα λοιπόν από ένα Πρωθυπουργό που μας δουλεύει «διπλό γαζί» μπροστά στα μάτια μας.
Με τις πενταροδεκάρες μικρού μέρους των 246 εκατ. ευρώ θα στηρίξει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Η μερική βελτίωσή της, για να επιτευχθεί απαιτούνται πόροι 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,5 δις ευρώ) και προσλήψεις άνω των 10.000 επαγγελματιών Υγείας. Θα το κάνει; ΟΧΙ. Μνημόνια εφαρμόζει. Καρέκλα εξουσίας είναι αυτή!!!

ΨΕΜΑΤΑ Νο 4

«Μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 Νοσηλευτές και γιατρούς. Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε. Η εικόνα της υποβάθμισης και της απαξίωσης.»

Ο λαϊκιστάκος Πρωθυπουργός μετά από 19 μήνες που είναι Πρωθυπουργός, το 3ο Διαρκές Μνημόνιο και το Δημοσιονομικό κόφτη που υπέγραψε, διαγράφει το χρόνο ως κυβέρνηση και κάνει σαν να παρέλαβε χθες την διακυβέρνηση του τόπου. Σε λίγους μήνες χωρίς να προσδιορίζει πόσοι είναι αυτοί οι μήνες (μπορεί να είναι και 70), θα έχει ανατρέψει την εικόνα που κληρονόμησε λέει πριν είκοσι μήνες, αν και είκοσι μήνες ως κυβέρνηση δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Άρχισε πάλι να λέει τα γνωστά ψέματα για πολυάριθμες προσλήψεις. 10.000 προσδιόρισε τις προσλήψεις αυτή τη φορά.

Πέρυσι 2 Απρίλη έξω από το Υπουργείο Υγείας εξήγγειλε για την ενίσχυση του ΕΣΥ 4.500 προσλήψεις. Μάλιστα συγκλήθηκε κατ’ εντολή του σύσκεψη με τον τότε Υπουργό Υγείας, κο Κουρουμπλή, τον συναρμόδιο Υπουργό κο Κατρούγκαλο (Αν. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης τότε, τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ , τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι επιτάχυνσης της διαδικασίας των προσλήψεων. Η προκήρυξη δεν έγινε ποτέ!!!
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ είπε στη σύσκεψη ότι για την καθυστέρηση των προσλήψεων ευθύνεται η έλλειψη κονδυλίων και μόνο.

Το προσωπικό συνεχίζει να συνταξιοδοτείται κατά δεκάδες για να προλάβει νέες δυσμενείς αλλαγές στις συντάξεις.
Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης έχουν κατοχυρώσει 10.000. Πολλοί εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν πριν το τέλος του έτους επειδή μειώνεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις από 1/1/2017.

Το καλοκαίρι δεν δόθηκαν κανονικές άδειες στο προσωπικό, οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης. Μια Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική.
Τα εργασιακά ατυχήματα είναι στην ημερήσια λογοδοσία εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικών μέσων αλλά και της εργασιακής εξουθένωσης. Τρέχουμε πανικόβλητοι.

Πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι. Ξαμόλησε ο κος Τσίπρας τον κο Πολάκη να βρίζει τους πάντες και προπαντός την ΠΟΕΔΗΝ που αναδεικνύει με στοιχεία τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

Το ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ κάνουν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, προκειμένου να διακομισθούν, να βρουν ιατρούς, Νοσηλευτές, ιατρικά μηχανήματα στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν το προβλήματα υγείας. Αν μάλιστα χρειάζονται ΜΕΘ ή χειρουργικό τραπέζι κάνουν δεήσεις στο Θεό.

Εν τω μεταξύ η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται τέλος και στο Θριάσιο νοσοκομείο, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας από τους ιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα πεπαλαιωμένα Μηχανήματα, την ώρα που τα σύνολο των συστημάτων παρακολούθησης ζωτικών λειτουργών των χειρουργικών ασθενών υπολειτουργεί. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών, σημειώνει εμφατικά η ΠΟΕΔΗΝ.