ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αριστοτέλους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ, με την υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ και των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών, πραγματοποιεί αύριο νέα κινητοποίηση με αίτημα στην στήριξη των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Αντιδρά με τον τρόπο αυτό στην είδηση ότι θα μείνουν εκτός νοσοκομείων 5000 βοηθοί νοσηλευτές που καλούνται να περάσουν νέα διαδικασία ΑΣΕΠ.

Αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται πανελλαδική κινητοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις εργασίας ή έργου). Πρόκειται για  24ωρη Πανελλαδική απεργία για για όλο το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Στην Αττική έχει κηρυχθεί για αύριο και 5ωρη στάση εργασίας 10 πμ – 3 μμ για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης και συγκέντρωση στις 10:00 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας

Διεκδικούν:

·         την μονιμοποίησή τους

·         την εξόφληση των δεδουλευμένων

·         την εκδίωξη των εργολάβων.

Η ΠΟΕΔΗΝ συμπαρίσταται με τον τρόπο αυτό στους 5000 βοοηθούς νοσηλευτές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασίας, γεγονός που όπως επισημαίνουν, θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των Νοσοκομείων.

«Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελεί λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σε πολλά Νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι εργολάβοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Πίνουν το αίμα των εργαζόμενων μη τηρώντας την εργατική νομοθεσία. Πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με συμβάσεις έργου είναι απλήρωτοι έξι και επτά μήνες.

Πολλά Νοσοκομεία προκήρυξαν ή ετοιμάζονται να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι θα βρεθούν απολυμένοι.

Διεκδικούμε την εκδίωξη των εργολάβων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ.

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ με την οποία στηρίζει τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση αυτή:

Η ΕΙΝΑΠ χρόνια τώρα αγωνίζεται για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία.

Δεν κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε επικουρικούς, εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ και εργολαβικούς εργαζόμενους σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, τεχνικές υπηρεσίες.

Κάθε κινητοποίησή μας έχει ως προμετωπίδα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες.

Κάτω από αυτό το σκεπτικό καλύπτουμε όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη των τοπικών σωματείων και θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 12/07/17.