ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις αρχές Δεκεμβρίου

e11770ce65e6a8b91f8872808366a4f1.jpg
Νέα 24ωρη απεργία στις 2 Δεκεμβρίου προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενώ θα έχει προηγηθεί διήμερη δράση στις 26 και 27 Νοεμβρίου σε όλες τις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

H ΠΟΕΔΗΝ ζητεί επιτακτικά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα δώσει έμφαση στο θέμα των "εργολάβων καθαριότητας" στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίο "προσφέρουν μαύρη, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία, σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα", την ώρα που"η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους είναι αναντίστοιχη των τεραστίων κονδυλίων που δαπανώνται" και ζητώντας την εφαρμογή του νόμου ώστε "να εκδιωχτούν από τα νοσοκομεία".

"Το Δρομοκαΐτειο λάμπει από καθαριότητα, αφού η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις, είναι απείρως καλύτερη. Ταυτόχρονα μειώθηκε το κόστος καθαριότητας για τους δύο μήνες που συνήφθησαν οι ατομικές συμβάσεις (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2015) κατά 30%", προσθέτει.

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας συζητήθηκε για πολλοτή φορά το θέμα και η απάντηση που έλαβε η Ομοσπονδία ήταν ότι "θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής, με μπόνους στις διαγωνιστικές διαδικασίες συμβάσεων έργου καθαριότητας των νοσοκομείων σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις", κάτι όμως που βρίσκει αντίθετη την ΠΟΕΔΗΝ.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends