Πνευμονική Υπέρταση: Εκτός πλαφόν όλα τα φάρμακα

  • Iatropedia
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τα σκευάσματα για την πνευμονική υπέρταση εξαιρούνται από το όριο συνταγογράφησης, ώστε να αποφευχθούν μελλλοντικά προβλήματα με τους χρόνια πάσχοντες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πάθησής τους ορισμένα από τα οποία περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς αυτοί δεν εξαιρούνται από το πλαφόν και έτσι τις τελευταίες ημέρες προέκυψε πρόβλημα λόγω τεχνικού προβλήματος της ΗΔΙΚΑ, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί σε αρκετούς γιατρούς το μήνυμα ότι έχουν υπερβεί τα όρια δαπάνης συνταγογράφησης,

Ο Οργανισμός επικοινώνησε τηλεφωνικά ξεχωριστά με κάθε έναν από αυτούς τους γιατρούς ώστε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση ενώ διορθώθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και το πρόβλημα που δημιούργησε την αναστάτωση.

Έτσι, με απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα.