Πνέουν τα μένεα από την ΕΙΝΑΠ για τις μετακινήσεις γιατρών που αποφασίζει ο Ν. Καρβούνης

  • Iatropedia
Η μετακίνηση γιατρών σε νοσοκομεία εντός της 2ης ΥΠΕ (Πειραιά και Νήσων) γίνεται για άλλη μια φορά αντικείμενο αντεγκλήσεων μεταξύ της ΕΙΝΑΠ και του διοικητήτ της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ο τελευταίος, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά σε νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας, μετακινεί γιατρούς από τον Πειραιά οι οποίοι πληροφορούνται αιφνιδίως την απόφαση που θα ανατρέψει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αυτή την φορά αποφασίστηκε η μετακίνηση παθολόγων και αναισθησιολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγιος Πανετελεήμονας» όπου στην κάθε εφημερία δέχεται παραπάνω από 1000 ασθενείς. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά το νοσοκομείοα δυνατεί να λειτουργήσει στο 100% της δυναμικότητάς του εξαιτίας ελλείψεων που υπάρχουν άλλωστε σε όλα τα νοσοκομεία.

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΕΙΝΑΠ:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. ΑΘ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Αθήνα, 18/9/15

Κοινοποίηση: Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας, κ. Σ. Κοκκινάκη

: Διοικητές 1ης & 2ης ΥΠΕ

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓΕ

: ΜΜΕ (υγειονομικοί συντάκτες)

ο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Διοικητή της 2ης ΥΠε, κ. Καρβούνη, που για άλλη μια φορά προσπαθεί αιφνιδιαστικά και διά της βίας να μετακινήσει γιατρούς από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία του Πειραιά, για να καλύψει ανάγκες στα νησιά του Αιγαίου.

Η Διοίκηση της 2ης ΥΠε, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα για την κάλυψη των κενών στα νησιά με τις αναγκαίες προσλήψεις, έρχεται για άλλη μια φορά με εκβιασμούς και απειλές να μετακινήσει γιατρούς –συγκεκριμένα αναισθησιολόγους και ειδικούς παθολόγους- από το νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ. Και αυτό παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των επιστημονικά υπευθύνων πως η ενέργεια αυτή θα σημάνει αυτόματα περιορισμό της χειρουργικής δραστηριότητας και σοβαρότατη δυσλειτουργία του νοσοκομείου της ΝΙΚΑΙΑΣ.

Η Διοίκηση της 2ης ΥΠε για μια ακόμα φορά δείχνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθαι και τις εντυπώσεις και αδιαφορεί παντελώς για την περίθαλψη του πληθυσμού στις ευαίσθητες περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει αμέσως στην τάξη τη Διοίκηση της 2ης ΥΠε και τον Διοικητή, κ. Καρβούνη, προσωπικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑ ΛΙΒΑΔΑΣ