Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

  • Iatropedia
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ημέρες για πληρωμή των εφημεριών τρίτου 3μηνου του 2015 στους νοσοκομειακούς γιατρούς μέχρι τα τέλη του μήνα... Βεβαίως ο σεπτέμβριος δεν μπορεί παρά να πληρωθεί στα τέλη οκτωβρίου αλλά θα λάβουν τουλάχιστον τις εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου που εκκαθαρίζονται.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως βεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Υγείας, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να πληρωθούν οι δεδουλευμένες οι δεδουλευμένες εφημερίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους στους γιατρούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Το γεγονός τόνισαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα σε συνέχεια της συζήτησς που είχε προηγηθεί την Δευτέρα στην συνάντηση που είχε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος με το προεδρείο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Ο κ. Δημόπουλος με τους γιατρούς.

Πρόκειται για κονδύλι ύψους 56,2 εκατομμυρίων ευρώ (50,2 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία και 6 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΕΔΥ για τα Κέντρα Υγείας)που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.